Veel üks lasanje seniks kuni plaate jätkub veel (vähemalt kahe korra jagu, nii hoiatuseks mainin).
Vaja läheb:
- 2 pakki hakkliha (500g)
- 2 sibulat
- pisut rohelist sibulat
- 1 keskmise suurusega suvikõrvits
- 600ml piima
- 3 spl nisujahu
- 2 pakki riivitud peeti (500g)
- 1 pakk riivjuustu (150g)
- lasanjeplaate
- soola, pipart
Hakkame algusest ja selle jaoks pane hakkliha koos törtsu toiduõli, maitseainete ja tükeldatud sibulaga praadima. Samal ajal kui hakkliha valmib, koori ja riivi suvikõrvits. Kui hakkliha on valmis saanud, lisa riivitud suvikõrvits ja lõika juurde roheline sibul. Sega läbi ja lase mõni minut praadida. Seejärel lisa juurde jahu (sega hoolikalt!) ja piim. Sega ühtlaseks ning lase keema tõusta.
Pane ahjuvormi põhja lasanjeplaadid, sinna peale kaste ja seejärel peet. Jätka ladumist kuni koostisosad otsa saavad. Minul tulid kihid sellised: plaat-kaste-peet-plaat-kaste-peet-plaat-kaste. Jälgi oma koguste juures kindlasti seda, et kaste jääks viimaseks kihiks!
Viimasele kastmekihile raputa peale riivjuust ning pane lasanje ahju 45-50 minutiks 200kraadi juures.
Head isu!
Kommentaarid
Postita kommentaar