Otse põhisisu juurde

Köögiviljalasanje

Nüüd kui koju jõudsid lasanjeplaadid leian ikka ja jälle oma nädala retseptide hulgast mõne. Sel korral üks lihata variant, mis oli samuti väga maitsev. 

Vaja läheb: 
  • Lasanjeplaate
  • 2 sibulat
  • Veidi rohelist sibulat
  • 3 porgandit
  • 1 purk purustatud tomateid
  • 2,5dl vett
  • soola, musta pipart, pitsamaitseainet
  • 7dl piima
  • 4sl jahu
  • 100g spinatit
  • Üks (väiksem) pakk riivjuustu
  • 8-10 viilu juustu
Alustame köögiviljakastmest. Selle jaoks koori ja tükelda sibul, lõika roheline sibul tükkideks ja riivi porgandid. Pane nad kõik pannile, lisa juurde ka purustatud tomatid, vesi ja maitseained. Sega hoolikalt läbi ja hauta madalal kuumusel 25minutit. 

Nüüd on kord juustukastme käes. Vala piim kaussi ning sega sinna sisse jahu. Vala potti/pannile ning kuumuta peaaegu keemiseni. Lisa juurde riivjuust ja spinat. Lase pliidil podiseda umbes 5 minutit, sega pidevalt. 

On aeg hakata lasanjet vormi laduma. Selle jaoks pane vormi põhja köögivilja kaste, selle peale juustukaste ning sinna peale lasanjeplaadid. Jätka kihtide ladumist kuni kastmeid jätkub. Jälgi hoolega, et viimaseks kastmekihiks lasanjeplaatidele jääks juustukaste. Kõige peale pane juustuviilud ning pista lasanje ahju. Küpseta 200kraadi juures umbes pool tundi. 

Head isu! 

Kommentaarid