Otse põhisisu juurde

Hakkliha-sibulapirukas

Pühapäevaõhtusse mõtlesin kirja panna ühe eriti mõnusa hakkliha-sibulapiruka. 

Vaja läheb:
  • 200g hapukoort
  • 2tl suhkrut
  • 1tl soola
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 4 muna
  • 4dl nisujahu
  • 500g hakkliha
  • soola, pipart
  • tilli
  • 3 spl majoneesi
  • 1 pakk külmutatud seenesegu
  • 1 suvikõrvits
  • rohelist sibulat
  • 3 väiksemat sibulat
  • 150g riivjuustu
Nagu ikka, kui on retseptis hakkliha, alustame selle valmistamisest. Pane hakkliha törtsu õliga ja maitseainetega pannile praadima. Kui hakkliha on valminud, lisa seened. Sega hoolikalt ning jäta podisema. Tükelda suvikõrvits ning lisa seegi pannile. Sega uuesti läbi ning haki juurde roheline sibul. Lisa majonees ja till, sega uuesti läbi, lase paar minutit podiseda ja võta pliidilt ära. 

Nüüd teeme valmis põhja. Selle jaoks sega kokku hapukoor, suhkur ja soola, sega. Lisa juurde munad ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Jälgi, et tainas ei jääks liiga paks, vajadusel lisa veel muna või hapukoort. Sega kõik ühtlaseks ning vala ahjuvormi. Vormi võid määrida ka tilgakese õliga, siis on lootust, et ei pea pärast küüsi tagurpidi kraapima, kui nõudepesuks läheb. 

Kui tainas on ahjuvormi valatud, pane sinna peale pannil oma aega oodanud hakklihasegu. Nüüd koori sibulad ning lõika nad ratasteks. Need rattad aseta ahjuvormi täidise peale ning puista üle riivjuustuga. 

Küpset ahjus 200kraadi juures umbes 45minutit. 

Head isu! 

Kommentaarid