Otse põhisisu juurde

Broileripirukas

Täna on selline tore päev, et alustasin õhtusöögi tegemist kell pool 9 hommikul. Mitte seetõttu, et see saaks olema kolmekäiguline, vaid ma olen õhtul tööl ja kell 8 enam ei viitsi kokkama kukkuda. Üle tüki aja muidugi huvitav kogemus süüa teha üksi ja ilma "oota poja, pliit/ahi on kuum, ai-ai" jututa. Täitsa tuli meelde kui palju see köögis pliidi taga olek mulle tegelikult meeldib. Nüüd muidugi läheb juba niisama mölaks, seega hakkame retseptiga pihta. 

Vaja läheb: 

  • 3 kanafileed (või ole laisk ja osta 3 pakki röstitud broilerikuubikuid) 
  • 2 sibulat
  • veidi toiduõli praadimiseks ja vormi määrimiseks
  • Üks pakk külmutatud seeni
  • Rohelist sibulat (ma panin pool pakist, aga võib vabalt ise kogusega mängida)
  • Üks pakk külmutatud brokkolit
  • 2dl piima
  • Üks pakk lehttainast
  • Sool, pipar
Alustame täidisest. Pane suuremale pannile törts toiduõli ja kanakuubikud ning alusta praadimist. Samal ajal koori ja tükelda sibulad. Kui see on tehtud, lisa sibul ja roheline sibul pannile. Sega hoolikalt ja kuumuta veidi aega. 

Nüüd lisa pannile seened, taas sega ning kuumuta veidi aega (umbes 5 minutit), seejärel lisa juurde brokkol ning jälle kuumuta pisut enne järgmise komponendi lisamist. 

Vala juurde piim ning maitsesta. Sega hoolega ja lase keema tõusta. Hoia pliidil kuni brokkoli on peaaegu pehme. 

Määri ümmargune ahjuvorm tilga õliga ning laota sinna lehttainas. Pane ahju eelküpsema (15minutit 200kraadi juures). Ära unusta veidi augukesi taignasse torgata kahvliga. 

Kui tainas on eelküpsetatud, vala peale täidis ning pane uuesti ahju. Sel korral 30minutit 200kraadi juures. Juhul kui piima läks liiga palju ja täidis tundub liiga vedel, proovi pannilt kätte saada vaid tahkem osa segust. 

Head isu! 

Kommentaarid