Otse põhisisu juurde

Hakklihapirukas muna ja riisiga

Eile ühendasime Raidoga käed ja tegime koos valmis ühe hakklihapiruka. Tuli väga maitsev ja ilmselt ei võta ka väga kaua aega kui on normaalne pliit, millel saab kasutada korraga rohkem kui ühte plaati :D

Vaja läheb:
  • 2 kotti riisi (teate küll neid pakke, milles on neli kotikest?)
  • 500g lehttainast
  • 2 pakki hakkliha 
  • 2 sibulat
  • pipart, soola
  • 2dl piima 
  • 6 muna
Alustuseks pane hakkliha koos tükeldatud sibulaga pannile praadima koos törtsu toiduõliga. Lisa ka sool, pipar. Kui hakkliha on valmis saanud ja sibul klaasjas, lisa juurde piim ning lase keema tõusta enne kui pliidilt ära võtad. 

Järgmisena keeda ära munad ning riis. Sel ajal kui need omaette podisevad, tee pooleks lehttainas ning rulli need kaheks ühe suurusega nelinurgaks, mis mahub ära su ahjuplaadile. 

Hüppame nüüd ajas edasi sinna, kus ka munad ja riis on juba keedetud. Koori ning viiluta munad ning alustame piruka kokku pakkimisega. 

Ahjuplaadile pane küpsetuspaber (võid selle määrida kokku toiduõliga, mul kipub lehttainas pidevalt ka paberi külge kinni jääma), sinna peale esimene taignanelinurk. Täidise esimeseks kihiks on riis (suru see võimalikult tihedalt, muidu tõuseb pirukas liiga kõrgustesse), sinna peale tulevad viilutatud muna ning kõige otsa hakkliha. 

Pane peale ka teine pool taignast ning suru kahe taignatüki servad omavahel kokku. Eriti mugav on seda teha siis, kui täidis ei ole päris servast servani pandud alumisel taignakihil. 

Piruka võid üle määrida lahti klopitud munaga, aga seda ei pea tegema. 

Küpseta ahjus 200kraadi juures 30minutit. Ma jäin eile ühte tööd tegema ja kogemata kombel ununes ahju peaaegu tunnikeseks. Võin lohutada, et midagi hullu ei juhtunud: kõrbema ei läinud, nätskeks ei jäänud ning kivikõvaks ka ei muutunud.

Head isu! 

Kommentaarid