Otse põhisisu juurde

Kallis talv, palun hakka ära minema

Päriselt ka, sa olid tore, aga nüüd oleks veel parem, kui sind enam ei oleks. Talvel see maaelu kohe üldse ei istu mulle. Roogi lund, külm, libe, külm, küta kogu aeg, külm. Et siis, kui veel aru ei olnud saada, pagana külm on!

Meil on hetkel remont tegemata kahes toas + sahvris ja no see annab nii meeletult tunda, et poolt soojustust lihtsalt ei ole olemas (see wannabe soojustus, mis maja ehitamise ajal pandi on juba päris ammu hiirte poolt ära järatud). Ma lõpetan esimese pliidikütmisringi umbes kella 13 ajal ja selleks ajaks, kui Meheraasu koju jõuab pean uuesti tule alla tegema, sest jahedaks läheb. Vot nii kiiresti kaob kogu soe!

 Kõik hommikud algavad sellega, et teen Pisikesele süüa ja mõtlen, et okei, kohe saab voodisse.. ning siis mõtlen, et pekki küll, nii pagana külm, peab kütma hakkama. Ideepoolest oleks muidugi võimalik seda teha ka siis, kui ta ööunest lõplikult ärkab, aga no kuidas ma toon ta külma tuppa ja teki sees ta ka olla ei taha väljaspool voodit.

Ja nii ma siis tõusen iga hommik kell ülivara ja hakkan sauna kütma. Ja kütmine kütmiseks, aga ma lihtsalt jälestan puude ladumist ja nende tuppa toomist, juba lapsest saadik. Ladusime novembris (better late than never eksole) 20 ruumi puid ja ma mõtlesin, et mu viimne allesjäänud terve mõistus kaob. Õnneks tulid mul ema ja sõbrad appi, aga ikkagi, ülitüütu. Varsti peaks juba uue satsi tellima.., mul vanemad hakkavad varsti tellima, siis peaks neile ka appi minema.. oh juudas, ma juba ei taha. Minu kõige huvitavam puude ladumine toimus siis, kui olin 9 kuud rase ja me kuuri korda tegime. Meil olid mingi võrgu sees ostetud ja siis olid mõned kastid klotsidega seal ning iga paari minuti tagant muudkui karjusin Meheraasule, et ta miskit tõstma tuleks :D

Tasub vist mainida, et kuigi olen terve elu elanud ahiküttega korteris, õppisin kütmise/tule tegemise ära alles aastake tagasi umbes :D

Pildiotsingu funny cold weather memes tulemus

Noh ja nagu antarktikas elamisest veel vähe oleks, siis eile öösel (jah, öösel) läks kohvimasin katki. See küttekeha või see asjandus, mis seda kohvi soendab ja miskit vist veel, noh, ma ei ole kindel, mis läks :D Meheraasu öösel igatahes vaatama ei viitsinud hakata ja lubas täna õhtul üle tsekkida, mis ja kus ning kas saab parandada (ta oskab sitast saia ka teha ja olgu muuga kuidas on, aga mul on hea meel, et ta siidinäpp ei ole). *Teen nägu, et kohv ei ole oluline osa mu päevast* Ühesõnaga, kohvi tegemine näeb nüüd välja nii, et keedan vee ära ja valan ise selle filtrist läbi. Paras nökerdamine ja soendama peab ka, aga vähemalt niigi palju. Presskannu tõmbas Miki kunagi vastu põrandat puruks ja nüüd nutan, et uut ei ostnud. Eks tuleb vist see raske poodlemaminek ette võtta.. :D 

Pildiotsingu funny broken coffee machine memes tulemus

Kommentaarid