Otse põhisisu juurde

Neli kuud Pisikest

Sünnipäeva puhul käisime neljapäeval arsti juures. Süsti seekord ei saanud, kaalunumber oli 6080g ja pikkust 62cm. Isegi hästi, kui arvestada, et eelmisest korrast oli möödas ainult 3 nädalat. A suurusnumber on ikka põhiliselt 56.. no kaua võib :D

Vahepeal käisime Rakveres vereproovi andmas, sest Tapal labor oli rivist väljas ja nende tulemused saime ka. Proov oli pisut korrast ära, hemoglobiin oli alla normi ja  natuke oli vitamiini defitsiiti ka. Põhimõtteliselt ütles arst, et tegu on rahhiidiga, aga muretsema hetkel veel ei pea. Annan topeltkoguse d-vitamiini, ehk siis viie tilga asemel kümme. Lisaks soovitas andma hakata porgandimehu ja õunapüreed.

Porgand läks hästi peale, tahtis rohkem, kui julgesin anda, aga õunaga teeme esimesi katsetusi. Ma kardan nii õudsalt gaase, et alustuseks pean oma hirmudest üle saama ja siis vaatame edasi. Kui üldiselt peaks harjutama ühe lusikaga päevas ja siis järjest suurendama kogust, siis meie peame andma iga söögikorra juurde lisa. Esimestel päevadel andsin ühe lusikatäie ja noh, nüüd siis juba kaks. Enne kui arugi saan sööb juba normaalset toitu.

Märtsi alguses lähme uuesti tagasi, tehakse uus vereproov. Loodetavasti on tulemused paranenud ja me ei pea mingeid ekstreemseid katsetusi tegema hakkama, et numbrid normi saada.

Neljanda elukuu pildistamine

Kõhult selili pöörab Pisike ilusti, varbad maitsevad ka, aga seljalt kõhule ei taha üldse õnnestuda. Külili saab suhteliselt vabalt ja kiiresti, aga edasi mitte. Proovin nüüd iga päev natukene ette näidata talle, kuidas see asi käib.

No ja ma kohe ei saa üle ega ümber magamise teemast. Ööd on endiselt head (parem oleks, kui ma ei sõnunud nüüd ära), päevad on endiselt kehvad, kuigi nüüd õnnestub tihedamini ta pikemalt kui 45 mintutit korraga magama saada. Samas ei ole tal kavaski jääda magama peale seda, kui kell on saanud 16-17. Ehk siis on tavapärane, et Pisike on enne ööund järjest üleval 3-4 tundi ja see ei ole meeldiv. Ta küll jääb ruttu magama, aga viimased tund aega on täielik tsirkus. Üleeile oli vapsee selline päev, kus ta tõusis umbes pool kaks päeval, vahepeal magas 20 minutit ja oli õhtuni üleval. *teen nägu, et ei ole pahane, sest täiskasvanud naine ei suuda panna Mudilast riide ja tulla välja 40 minuti jooksul ning seetõttu pidime seisma haukuva koeraga aia taga nii kaua, et Pisike juba jõudis ärgata* How fucking fun was that, talle ei sobinud MITTE ÜKS ASI, okei, ma pea peal seismist ei proovinud veel. Õhtuks oli aju asemel kartulipudru ja pelmeeni segu ning ma ei jõudnud ära oodata, millal ise voodisse saan minna.

Ja kui ma varem vingusin, et tibi jääb magama ainult kussutades, siis nüüd on häda, sest ta jääb magama ainult oma voodis. Noh, kui kodus oleme, siis polegi probleemi, aga näiteks mu vanemate juures on see küll probleemiks. Ta lihtsalt ei uinu seal ise, ka siis mitte, kui ta kõrval olen. Ainus võimalus on lamamistoolis magama kiigutada, aga no ausalt ei jõua. Siis saan ka suure vaeva eest ainult max 1 tunni und vastu. Vankris magamisest ta ka keeldub. Üks pidev jauramine käib, sest kord ei sobi, sest ta ei näe välja, siis ei sobi see, et ta näeb välja.. appikene, ma ausõna ootan, millal ta ükskord ennast nii palju väljendada suudab, et ma normaalselt aru saan, mis tal täpselt häda on. See pidev leiutamine on kohutav :D

Ma olen kuulnud, et keha pidi andma inimesele märku, kui võiks rahulikumalt võtta. No tundub, et mu keha väga intensiivselt lausa nõuab seda. Kolm korda on mul olnud imelikud ülakõhu valud, mille ajal ma olen mõelnud, et palun lööge mind lihtsalt maha. No perearsti nõuandeliin soovitas võtta nospad ja söetabletti, toimib. Eelmisel nädalal läks mu parem käsi paiste ja valulikuks. Täiesti ilma põhjuseta (vähemalt mina ei osanud seletust leida) Ägisesin täitsa 4-5 päeva, sest isegi veekopsikut oli valus tõsta, aga vasak käsi on minu jaoks täiesti kasutu, ma lihtsalt ei oska sellega peaaegu mitte muhvigi teha. Sama ootamatult, kui valu tuli, see ka läks. Nüüd eile õhtul tundsin, et vasak näopool on kuidagi hell. Ja voilaaa, seda poolt ei kannata isegi mitte sõrmega puudutada täna. Kõrv on hell, nahk on hell, silm on hell, põsk on hell. Tegin hommikul patsi ja no juuste kammimine oli ka paras piin omaette. Suvel tõmmati mul tarkusehammas välja ja see ige on ka paistes. Miks või kuidas, mitte ei saa aru.


Pildiotsingu funny my body hurts memes tulemus

Kommentaarid

Postita kommentaar