Otse põhisisu juurde

Bucket list aastast johaidii

Käisin ükspäev oma pintekas kolamas ja leidsin kausta pealkirjaga bucket list. Kui õigesti mäletan, siis see oli päris esimene kaustake, mida seal täiendama hakkasin. Kuna omajagu aega on mööda läinud, siis mõtlesin vaadata, kui palju olen teha jõudnud ja mis veel ootejärjekorras on.

1. Spontaanne väljasõit ilma sihtkohata.
Seda on teha saanud juba päris mitmeid kordi. Esimene päris selline sihtkohata minek oli Meheraasuga, äkki meie esimese koosoldud aasta tähistamiseks. Sõitsime Lõuna-Eestisse, käisime Tartus söömas ühes pubis. Kuna ta varem resideerus suurem osa ajast Tartumaal, siis näitas sealseid, tema jaoks, huvitavaid kohti. Lõpuks leidsime tee äärest mingi suvalise hosteli, kuhu ööbima jääda, sest kell kaks öösel ei viitsinud koju tagasi sõita enam. Joppas, et vabu kohti oli :D
2. Ole oma parima sõbra pulmas pruutneitsi.
Sõbrantsikud, khmm, ma siin ootan teie järgi eksole... 
3. Ütle "Jah".
Hahahahaha, lihtsalt hahahah. Ma arvan, et selleni ma ei jõuagi kunagi :D 
4. Tantsi vihmas aeglast tantsu.
Iseendaga aeglast tantsu ei tantsi ja Meheraasuga sellises stiilis tantsu olen tantsinud ühe korra. Seda ka tema venna pulmas, mitte lihtsalt niisama. Ilmselt pean mõne sõbranna appi laenama selle jaoks, sest härra suust tuleb vastus, et kainena never :D
5. Käi ära Eiffeli torni tipus.
Ma kardan kõrgust. Ma ei lähe isegi Valgehobusemäel vaatetorni. Huvitav miks see ÜLDSE seal on, sest see jääb küll igavesti tegemata. 
6. Anneta verd.
Enne rasedust jõudsin neli korda doonor olla. Praegu tuleb jälle pikem paus sisse, sest võtan pille ja sel ajal ei saa anda. Eks kunagi jälle. 
7. Külasta lossi.
Aastal 2012 käisime klassiga Saksamaal ja muuhulgas külastasime ka Neuschwansteini lossi.
Reisist on mingi mustmiljon pilti, aga kõik sillal, loss taustal, tehtud piltidel olen kellegagi koos :D 
8. Istuta puu.
See sai tehtud juba äkki ee.. neljandas klassis? Kunagi tatikatena igatahes käisime mingis metsas puid istutamas :D
9. Tee mälestustekarp ja ava see aastaid hiljem.
Mälestustekarp on ka olemas juba pikemat aega. Fraas "aastaid hiljem" vajaks tegelikult defineerimist. Selles mõttes, et ma aeg-ajalt lisan sinna asju ja väga sellist pikemat aega ta ei olegi päris kinniselt seisnud. 
10. Mängi paintball'i.
Ma tegelikult kardan, et see on pisut valus, aga ilmselt oleks päris lahe. On keegi mänginud? Kus üldse Eestis saab seda mängida?
11. Küpseta midagi nullist.
Küpsisetort ilmselt ei lähe arvesse siinkohal. Ja no ma ei ole suurem asi küpsetaja, never ei viitsi. Vaevu viitsin õhtusööki teha eksole :D
12. Saa juhiload.
Nendega on ka nii nagu on... Peaksingi uurima, kas pean uuesti autokooli minema või mis toimps. Tegelikult jäi mul eelmisel ringil tegemata ainult eksamisõit ARKis. Ega ma otseselt muidugi puudust ei tunne neist ka. 
13. Tee tätoveering.
Mõte ikka eksleb pidevalt sinna, et teha, aga eks see peab ka veel mõned aastad ootama. Isale ei meeldi tätokad ja mul on lahke luba teha neid peale tema surma :D Olgu, ideepoolest võiks nusberdada kuhugi sellise koha peale, et ei oleks näha, AGA never pole sellist kohta ju? Mingi selja või tissi/tussi peale ju ka ei hakka tegema. 
14. Õpi kuduma.
Tahaks öelda, et olen poolel teel, aga reaalsus on, et ma lähen umbes pärast neljandat rida närvi. Lihtsalt parem- ja pahempidi on jura, mustreid lugeda, veel vähem PÄRISELT kududa, ma ei oska. 
15. Tulista relvast.
Kunagi käisime õpilasmalevaga tulistamas ja 11. klassi lõpus käisin sõjaväelaagris ka. Täitsa vahva iseenesest. Väike miinus on minu puhul muidugi see, et silmad lähevad automaatselt kinni, kui laskma hakkan. Kui keegi kõrval veel peaks enne mind päästikut vajutama, ehmatan veel rohkem :D Sõjardit minust ilmselgelt ei saa.

16. Jookse 5 kilomeetrit.
Ma üldiselt väga jooksmist ei armasta, eriti pikka maad, aga 5km olen läbinud lausa kaks korda ööjooksul (minu jaoks ongi lausa, pohlad, et tegelikult ei ole suur asi). 
17. Lase lapsel uinuda oma kätel.
See vist pikemat peatumist ei vaja. 
18. Vaata rannas päikeseloojangut.
Eesmärgiga näha rannas päikeseloojangut, ma seal käinud ei ole. Küll aga olen olnud juhtumisi sel ajal rannas küll jah.
Pilt on tehtud Mustojal.
19. Sõida kuumaõhupalliga.
See ilmselt jääb samasse tegemata jäävate asjade listi, mis punkt nr. 5
20. Lõpeta ülikool.
Kevad 2018 saab panna (kui hästi läheb).
21. Oma ideaalset aeda.
He he he, äkki kunagi tulevikus, sest praegu ma tahaks oksendada iga kord kui lillepeenrast mööda kõnnin. Ei ole minul seda soolikat veel tulnud, aga ega ma ei pääse. Ema ja vanaema on mõlemad rohenäpud.
22. Tee langevarjuhüpe.
No ikka tahaks, aga kardan, et see samas seisus, mis punktid 5 ja 19.
23. Lase lendu nn hiina latern.
Kunagi on tehtud. Kellegi sünnipäev vist oli, või jõulupidu... ma enam ei mäleta miks, aga sellega on korras igatahes. 
24. Õpi heegeldama.
Sellega läheb paremini, kui kudumisega, aga päris linnukest veel ei vääri. 
25. Pidutse kruiisilaeval.
Kes siis ei oleks Rootsi kruiisil käinud...
Veider on praegu see, et ma olen mingi 5?x ehk käinud ja mul ei ole ühtegi pilti arvutis sellest :D Fesarist ka ei leidnud, las siis jääda. 
26. Käi Saksamaal.
Päriselt ka käisime seal juunis.. :D Mul lemmik pilt. Never pole jõulude ajal nii särav. 
27. Ööbi motellis/hostelis.
Vaata punkti nr. 1.
28. Leia ideaalne must kleit.
Ma leian vaevu ideaalset kleiti. Raske on, kui näed kõiges välja nagu viiner kiles. 
29. Käi Prahas.
Tsau Kadi, ära maha löö! See on tehtud Praha hotellis, enne seda, kui läksime linna vallutama :D Mulle meeldis Prahas, tahaks tagasi minna. Eriline lemmik oli see, et võimatu on ära eksida. Linn on konkreetselt ruudukujuline. Või no, tänavate ehitus on selline, et igast ristist jõuad sinna tänavale, kus just tulid. 
30. Suudle kedagi uusaasta südaööl.
On viimastel aastatel ette tulnud sellist asja küll. 
31. Õpi peotantsu.
Siinkohal juhataksin punkti juurde nr. 4, ilma partnerita ikka keeruline tantsida. Ma tegelt ei oskagi tantsida.. vist :D 
32. Loe läbi kõik Harry Potteri raamatud.
See on mu pensioniteema. 
33. Õpi ujuma.
Ma panen siia küll linnukese, aga ma ei ole üldse kindel, et enam hakkama saaksin. 2015 suvel juba tuli päris hästi välja. 2016 sain ainult paar korda vette ja siis kui ilmad läksid soojaks, vesistasin kaldalt, sest arstitädi keelas ujumise ära. 
34. Lase mõnel poisil endale laulda.
Noorus ja internet on toredad asjad eksole :D
35. Saa teada oma veregrupp.
Siiani naeran, et küll mul on muutuv veregrupp. Esimene kord kui doonoriks käisin, öeldi, et B. Järgmine kord tuli välja, et A. Vot lopsu.
36. Külasta Londonit.
37. Külasta Amsterdami,
Hollandisse tahan juba päris pikka aega minna, eks ole näha, mis tulevik toob. 
38. Sõida Ameerika mägedel.
See mõte on juba hirmus.
39. Alusta igapäevase treeninguga.
Never. Mul pole motivatsiooni nii palju. Max nädala pean vastu ja siis on kõik. Samas, kas lapse süles tassimine läheb treeninguna arvesse? Sellisel juhul olen juba peaaegu 6 kuud vastu pidanud :D
✓...40. Oska ideaalselt rääkida üht võõrkeelt.
A oskab keegi seletada, mida tähendab ideaalselt? Mul muidu näiteks inglise keelega on kõik väga korras. Vene keelt tonksan ka veits. Samas on ju alati arenguruumi. 
41. Lase isal ennast altari ette viia.
Punkt nr. 3. Ma ilmselt ei jõua never oma pulmadeni :D
42. Lahenda ära üks terve sudokuraamat.
Ma väga pikalt ei saanud üldse aru, kuidas neid tehakse. Lõpuks aitas nende lahendamine mul 9. klassi matemaatika tunnis tõsta oma hinnet (mitte, et oleks olnud väga kuhugi tõsta, aga vähemalt sain mõned patud ikka andeks). Sudokud on mu lemmikud näiteks haigena või rongis sõites. Vähemalt saan aju kasutada. 
43. Püüa kinni pruudikimp.
Kahes pulmas olen käinud, kätte ei saanud. 
44. Telgi rannas.
Samal ajal kui päikeseloojangut vaatasime, pidasime ühe telkimise ka maha. 
45. Proovi joogat.
Kadiga kunagi proovisime igavusest. Põhiliselt ainult naersime, sest me kumbki ei teadnud, mida teeme. Videost ka eriti aru ei saanud. Meil võttis vist aega 5-10 minutit arusaamiseks, et meist mitte ei saa joogatajaid :D
46. Räägi lastelastele oma elulugu.
Läheb veel veits aega. 
47. Leia ideaalne pulmakleit.
Punktid 1 ja 41.
48. Oma üht "mis eelmisel õhtul toimus" momenti.
Ma väga eriline joodik ja mällar-kusti pole kunagi olnud, aga tuleb tunnistada, et 1-2 sellist korda on olnud.
49. Külasta Roomat.
50. Lase teha ilus pulmatort.
Punktid 1, 41 ja 47.
51. Õpi lipsusõlme tegema.
No ee jah, ehk kunagi.. Ühe sõlmekese vist olen kunagi valmis pusserdanud, aga ega ma eriti ei ole pingutanud ka, et selgeks saada. 
52. Külasta Venemaad.
Sellest reisist on mul küll mõned päris ägedad meenutused, aga tooni jäi siiski andma negatiivne värk, mis toimus. Üldiselt on mul hea meel, et Peterburis käinud olen, ilmselt rohkem sinna ei satu elu jooksul. 
53. Lase tulevikku ennustada.
On plaani võetud. Mind väga huvitab kogu ennustamise jne temaatika. 
54. Tee 3 minutit plankingut.
Ega ikka ei tee küll.
55. Võta jänes.
See on ilmselt kirja saanud enne 3 kassi, koera ja hamstrit..
56. Külasta armastuse tunnelit.
Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis see asub Ukrainas. Eks ole siis kunagi näha, kas õnnestub või mitte.
57. Anna varjupaiga loomale kodu.
Praegu siiski pigem ei annaks, sest endalgi juba paras varjupaik siin :D
58. Mine tüdrukute puhkusele.
Äkki siis õnnestub, kui Pisike juba pisut suurem on. Plaan iseenesest on juba pikemat aega õhus. 
59. Uju vihmas.
See oli küll pigem solberdamine mitte ujumine, aga läheb arvesse küll. 
✓...60. Kirjuta endale kiri ja ava see 10 aasta pärast.
Kas nn päevikud lähevad arvesse? Kirja ei ole kirjutanud, küll aga pidasin omalajal "päevikut" ja seda olen küll nüüd üle lugenud. 
61. Leia unistuste töökoht.
Ikka iga päevaga lähemale. 
62. Õpi selgeks uus keel.
Hetkel jõuan vaevu elada, aga never say never. 
63. Saa tädiks.
See töö tehti ära juba peaaegu 8! aastat tagasi.
64. Ela vähema stressiga.
Paarkümmend aastat ootamist.. jeeeeei.
65. Küpseta keset ööd koos kellegagi, keda armastad.
Punkt nr. 11. Ja ma veel sealmaal, et ööuni on oluline :D
66. Ole enesekindel.
Äkki ka veel mõned aastad täieliku valgustuseni.
67. Söö terve rull hubba bubba nätsu korraga.
Oh seda lapsepõlve..

Et siis 28 linnukest. Ainult 39 ootejärjekorras olevat tegevust... :D

Kommentaarid