Otse põhisisu juurde

Püreemajandus

Kuna arsti soovitusel hakkasime tarvitama õunapüreed ja porgandimehu, siis nüüd oleme katsetanud ka teisi püreesid. Üldiselt on tibil pisike püreeports 2x päevas: hommikul 10 paiku ja õhtul 18 paiku, pool tunnikest siia sinna.

  • Põnni õunapüree - täielik hitt, Pisike sööks terve purgi korraga, kui ma lubaks. 
  • Põnni porgandimehu - läks ka täitsa hästi peale, aga plekid, mis tekivad on täiesti võimatud. Vahel joppab ja tulevad ilusti maha, aga enamasti pean küüned tagurpidi kraapima. Noh, näiteks ühte portsu riideid leotasin kokku peaaegu 24h + keetsin, aga heledad laigud jäid ikka peale. Jah, kasutan sapiseepi.
  • Põnni mustika-õunapüree - alguses tegi haput nägu, aga pärast sõi isuga. 
  • Hipp mango-banaani-porgandipüree - he he he, noh, talle nagu oleks maitsenud, AGA selle tulemuseks oli kõhulahtisus ja kaks päeva pidevat beebikaka pesemist KÕIGELT. Sellest saab küll no go. Perearst kirjutas Pisikesele välja rauapreparaadi ning selle kõrvaltoimeks võib olla kõhukinnisus. Noh, vähemalt ei lase ta enam kõiki kohti täis, aga seedimine on nagu vanasti jälle :D
  • Hipp kartuli-porgandipüree - esimese lusikatäie tatistas välja, edasi läks hästi. Plekid on veel võimatumad kui porgandimehuga, aga mis teha. 
  • Hipp veiselihapüree - vot selle peale tekkis okserefleks. Üritasin üliväikese lusikatäiega ja segatuna juurviljapüreega, aga no ei meeldi talle see. Mis siis ikka, paari kuu pärast uuesti. 
Praegu ootavad oma aega ja proovimist veel Põnni ploomipüree, mida ma ei julge anda jälle, sest see pidi olema ka ee...seedimist mõjutav, if you know what i mean :D; Põnni mustikamehu ja Hipp maasika-banaani-õunapüree. Noh, ma loodan, et põhi ei lähe rohkem alt, sest pärast iga söötmist jälle riideid pesta oleks suhteliselt tüütu tegevus. 

Noh, ja nagu juba ülevaltpoolt lugeda võis, siis on Pisikesel ikka probleeme hemoglobiinitasemega. Kõik teised näitajad olid korras, aga ma ei oska nagu midagi peale ka hakata, et asi paraneks. Arst soovitas süüa näiteks peeti, aga poest ma peedipüreed ei leidnud. Nüüd muidugi sain endale saumiksri ka ja võiks ise hakata tegema. Aga siit ka küsimus, kas ma võin? Ma unustasin arsti käest küsida, et kas see on okei, kui lähen võtan poest keedetud peedi lihtsalt ja püreestan ära. Olgu, suure tõenäosusega on.. ja eks ma pean oma mugavusest üle saama ja pihta hakkama sellega, kuigi nii pagana mugav on võtta see purgike ja noh, porgandimehu pudelilt lugesin, et Põnni toodete ostuga annetan 1 sendi Pelgulinna sünnitusmajale... why not eksole :D 

EDIT: Proovisin ära ka maasika-banaani-õunapüree ja mustikamehu. Esimene tekitas gaase ja jonni, kaks päeva andsin pisut ja mõlemal korral kahetsesin õhtuks meeletult, et üldse proovisin. Mustikas see eest leiab kindlasti koha Pisikese menüüs. Kuigi holy crap need plekid... eile just suvatses endale näpud liiga sügavale kurku lükata ja mina küürisin valget body oma pool tundi puhtaks :D Õnneks need plekid tulevad sapiseebi ja keetmise abil maha, niiet no problemo.

Kommentaarid