Otse põhisisu juurde

Eriti krõbedad kaeraplönnid*

Teate. Mul on selle kokkamisega sihukesed lood, et näen mõnda retsepti või kuulen mõnest toidust ja siis see jääb kuklasse tiksuma. Kui see tiksumine paari päevaga ära ei kao, (eriti, kui arvestada, et minu mäluhäired on jõudnud juba kõrgemasse levelisse) siis on juba teada, et pean ette võtma selle.

Mitu nädalat on mul peas tiksunud kaeraküpsised. Eile, kui keetsin suppi, mõtlesin, et pekki kah. Proovin järgi. Otsisin kähku netist mingi põhja endale alla. Sest ilmselgelt pole ma mitte iial teinud ühtegi toitu täiesti selle järgi, mis kirjas on. Ideepoolest oleks see pidanud olema pärit SIIT.

Kuidas õnnestus mul saada ekstra krõbedad kaeraplönnid? Lihtsamast lihtsam!
  • Võta kaks banaani ja purusta kahvliga.
  • Pane suvaline kogus kaerahelbeid ja looda, et sai piisavalt. 
  • Vaata, kas sul on külmkapis midagi, mis võiks sobida lisandiks. Mina panin natuke pirni ja natuke moosi. 
  • Avasta, et kaerahelbeid on vähe ja pane veel juurde. Palveta, et seekord sai piisavalt. 
  • Sega läbi ja pane ahjuplaadile ning ahju.
  • Lase pliidi all tulel ära surra ja vihasta, sest KUIDAS OMETI!?
  • Pärast poolt tundi ootamist vihasta veel rohkem, sest asi ju ei küpse ja proovi kuidagi tulele uus elu sisse saada. (Vajadusel kasuta teiste pereliikmete abi).
  • Mõista, et 15 minutiga valmima pidanud asi ei valmi nii kiiresti ja hakka last toitma.
  • Unusta ära, et sul midagi ahjus on. 
  • Siis, kui pooled küpsistest on juba natuke kõrbenud, lase kellelgi plaat teistpidi pöörata. 
  • Toida last edasi ja lase mehel rahus kohvi juua. Mõne minuti pärast lase tal kraam ahjust välja võtta. 
  • Tunne meeldivat kõrbehaisu ja lase ennast lohutada, et väga hull ei ole. 
  • Mine vaata olukord üle ja saa aru, et ikka täitsa metsas on see värk :D Proovi hoolimata meeldivast kõrbemaitsest üht-kaht küpsist.
Ausalt, kui see kõrbemine välja jätta, siis üldine maitse oli hea. Ja ilmselgelt mu palved ei aidanud, sest kaerahelbeid oli vähe :D 

*Miks kaeraplönnid? Ilmselgelt ei ole võimalik neid pidada küpsisteks. Vaadake ise!



Soolase toiduga veel saan hakkama selles jumala poolt hüljatud ahjus, aga siiamaani on kõik magusad katsetused lihtsalt ära kärsanud :D 

Tegin nädalavahetusel toorjuustukooki kondenspiimaga. Selle pealmine kiht läks ka lappesse. Õnneks mitte nii räigelt, kui kaeraplönnide oma :D Taaskord, maitse ise oli hea, aga kõrbemist ikka mõne koha peal oli tunda kergelt. Seda aitas hästi tappa see, et täiesti omaalgatuslikult lasin tuhksuhkruga üle ja ladusin peale mandariini ja banaanitükke. 

Kunagi proovin uuesti. Huvitav, kas sellega ka toimiks, kui foolium peale panna küpsemise ajaks? Kui saiavormi tegin, siis seal pidi panema ja ilmselgelt ei läinud kõrbema. Lõpus pidi lihtsalt fooliumi ära võtma ja viimase otsa küpsetamisega kergelt pruunikaks saama pealispinna. 

Eks see katsetamise asi ole ja mis s*tasti see uuesti. 

Kommentaarid