Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #1

Nii, pikalt mõtlesin, et peab ikka selle menüütamise ette võtma. Endal ka mitu korda lihtsam, kui on asjad ette paika pandud. Pole mingisugust leiutamist, et mida ometigi õhtuks süüa teha. Eks mingil määral aitab see ka raha säästa. Teate mis jäävad ära, kui käia poes korra nädalas? Emotsiooniostud! Oo, nii head *mõtle ise sobiv toode*, neid on raudselt vaja. Enamasti päris ongi.

Ma siinkohal muidugi pean ütlema, et kuna mul on räiged otsustamisraskused alati, siis on kuradi raske mõelda välja, mida siiski võiks teha. Räigelt palju võtab aega. Samas oli mul hea meel näha, et teise nädala summa oli 7 eurot väiksem, kui esimese nädala oma.

Kuna ma selline otsustamatu töll olen, siis mõtlesin, et ei tahaks esimese nädala menüüd lihtsalt prügikasti visata (jah, ma kirjutasin paberile ülesse, sest minu pea ei suuda jätkuvalt asju kinni pidada). Samas tegin selle suvalisele paberitükile ja olen igast asju juurde lisanud ja... ühesõnaga, see ei ole selline nagu mulle meeldiks alles hoidmise jaoks. Mõnele teisele paberile ka ei viitsinud ümber kirjutama hakata. Jagan hoopis siin!

Ma lihtsalt pean ära mainima, et räigelt häirib üks pisiasi. Mu "nädal" algab neljapäevaga. Sest noh, kuu esimene päev oli neljapäev ja nii oli sel hetkel kõige mugavam pihta hakata. Peakski ette võtma vähe pikemalt, saaks normaalselt jooksma selle. Mina ja mu veidrused :D

Neljapäeval tegin riisi hakklihaga (Keeda riis. Prae hakkliha sibulaga, maitsesta. Sega kokku). Räigelt keeruline, eks :D Ideepoolest pidi sinna juurde tulema porgandisalat ka, aga kiireks läks õhtul. See valmis järgmisel päeval. Koostisosad: riis, hakkliha, sibul, maitseained.

Reedel oli valikus pelmeenid spinati-koorekastmes (Keeda pelmeenid vees, kuhu on lisatud puljongikuubik. Kuumuta pann, lisa õli, prae hakitud sibul. Lõika kääridega spinat pannile, maitsesta soola ja pipraga. Vala peale toidukoor, lase õrnalt keema. Ps, lisa kindlasti paar lusikatäit jahu, sest muidu jääb mingi vedel pläga, mis ei maitse üldse nii nagu peaks). Koostisosad: pelmeenid (2 pakki), puljongikuubik, toidukoor (1 pakk), sibul, spinat, sool, pipar, õli.

Laupäeval tegin lihapalle kartulipudru ja koorekastmega (keeda kartulid soolaga maitsestatud vees. Prae pannil lihapallid. Vala pannile toidukoor ja õli, sega. Lisa jahu, sega. Maitsesta soola, pipra jt maitseainetega. Kartulid tambi puruks vähese sooja piima ja 1 spl võiga (seejuures arvesta, et nelja kartuli kohta 1spl võid). Kõrvale vabalt valitud salat või näiteks lihtsalt tomatid. Koostisosad: lihapallid, kartul (15tk), toidukoor (1 pakk), 2spl võid, 1-2tl jahu, peotäis tomateid, või, piim, sool, pipar.

Pühapäev oli mehhikopärase panniroa päev (Prae pannil hakkliha, maitsesta. Lisa köögiviljad ja lase haududa. Raputa peale riivjuustu) Tegelikult võiks seda nimetada ka lihtsalt hakkliha ja köögiviljad :D aga kohe sihuke tähtis tunne, kui on uhke nimi. Koostisosad: külmutatud porgand, külmutatud mais, külmutatud porgand (on olemas ka nende kolme segu), hakkliha, riivjuust, sool, pipar, maitseroheline, õli.

Praekartul hakklihakastmega ja peedisalat valmisid esmaspäeval. Ma eeldan, et see ei vaja lähemat tutvustust. Meil muutus see küll sujuvalt isetehtud friikateks, sest ma ei viitsinud praadida mitut pannitäit. Palju lihtsam oli visata pannile kokku kartul, sibul, küüslauk, hakkliha ja maitseained ning kõik korraga ahju panna. Koostisosad: kartul, hakkliha, sibul, küüslauk, peet, maitseained.

Teisipäeval oli menüüs makaronid köögiviljadega (Pane potti tükeldatud köögiviljad, kuumuta keemiseni, hauta 10 minutit. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Keeda makaron, kurna ja sega köögiviljadega kokku) Koostisosad: makaron (1,5 pakki), porgand (2), 200g külmutatud herneid, 200g külmutatud maisi, 400g purustatud tomateid, puljong (2dl), 1tl suhkrut, sool, pipar jt maitseained. Okei, tegelikult võib siin väga vabalt ise valida, milliseid köögivilju kasutada. Külmutatud olid puhtalt minu valik, sest ma ei viitsinud tükeldada ja vaeva näha. Tomatid ja porgandid olid ainsad, mis ei olnud külmutatud. Jah, ma olen nõus jälle vahel makaroni tegema (ja sööma). Aga kuna siin ülejäänutele ei meeldi minu keeldumine ainult makaronist ja hakklihast, siis ehk läheb hästi ja enam üldse ei taheta :D

Ideepoolest oleksin pidanud kolmapäeval tegema hakklihapada keedetud kartuliga (või riisiga) (Pruunista hakkliha koos küüslauguga potipõhjas õlis. Lisa ülejäänud komponendid, hauta valmimiseni. Keeda kartul soolaga maitsestatud vees) Olemuselt on ta sama, mis pühapäevane õhtusöök. Koostisosad: 500g hakkliha, vesi, 3 küüslauguküünt, vähemalt 450g külmutatud köögivilju, puljongikuubik.
Lõpuks otsustasin, et ikkagi seda ei hakka tegema. Meil jäi nii palju toitu üle, et ei olnud mõtet vaeva nägema hakata. Mulle ei meeldi raiskamine. Samas jah, koer on kindlasti õnnelik :D Nüüd jäävad need külmutatud juurikad oma aega rõõmsalt ootama.

Tänasest hakkas jooksma teine nädal, mil tegin menüü ja käisin kindla nimekirjaga poes. On lihtsam. Ma ainult loodan, et sellest saab korralik harjumus. 

Kommentaarid