Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #2

Tegelikult sai nädalast hoopis peaaegu kaks. Mitte, et see kuidagi halb oleks. Mina olen hoopis päris rahul. Nüüd saab normaalse inimese kombel esmaspäevast pihta hakata. Raudselt see rõõm ka kaua ei kesta, sest ma lihtsalt ei oska süüa teha nii, et kõik saaks samal õhtul ära tarbitud. Ikka jätkub kaheks või lausa kolmeks päevaks. Ja lõpu annan koerale, sest kaua sa vahid üht toitu seal külmkapis. Aga parem las olla veidi rohkem. Jama lugu on siis, kui puudu peaks jääma!

Seekord kirjutan siia kuus toitu. Seda lihtsalt sellepärast, et tõstsin ühe toidu brutaalselt uude nädalasse ümber. Esmaspäev noh! Jap, poolteist nädalat ja üks toit jäi ikka tegemata. Suured sööjad oleme siin kõik :D Olgu, see aitas ka kaasa, et ühel päeval pidas mu ema sünnipäeva ja noh, ma tulin sealt päris suure kotiga koju, sest JUMALA EEST, VÕTKE KAASA, KES SEDA SIIN VEEL SÖÖB!? 

Hakkan otsast pihta nüüd. Kirjutaks kohe kenasti, et siis tegin seda ja toda, aga mul pole õrna aimugi, kuidas need asjad jooksid. Kuupäevad läksid ruttu paigast ja ega ma eriti ei jälginud ka, mispidi need jooksid. Kui ikka tundsin, et vot täna ei ole tuju teha värskekapsahautist, valisin hoopis mõne muu, mis kirjas oli. 

Esimeseks oli pasta bolognese. Mina kasutasin spinatit, mille asemel on originaalis tegelikult mingi muu roheline asi, aga enam pole meeles. Kuna ta mul nukralt külmkapis seisis, mõtlesin, et vahet pole. Spagettide asemel kasutasin kõige tavalisemaid makarone. Teha ka suhteliselt lihtne. Aja pannil õli kuumaks, lisa sibul, sool, pipar. Prae veidi, lisa küüslauk. Prae veel veidi. Lisa hakkliha, suhkur, spinat ja tomatimahl. Tee asi valmis. Originaalretsept on leitav Sandra Vungi blogist

Järgmisena tuli kartul ja värskekapsahautis koos kaalika-porgandisalatiga (kartul, kapsas, hakkliha, sibul, küüslauk, maitseained, kaalikas, porgand, hapukoor), mis algselt sai tegelikult tehtud hoopis teise toidu juurde, aga see sai kiiremini otsa kui salat. Keeda kartul. Keeda kapsas, lisa sinna sibula ja küüslauguga praetud hakkliha. Muidu hea ja mõnus, kahju ainult, et selle va kapsa keetmine nii pikalt aega võtab. Salati jaoks riivi kaalikas ja porgand, pane törts hapukoort (ja majoneesi), maitsesta soola ja tsuti suhkruga. 

Mustsõstrakook oli mu lemmik! Valmistamine on ka kiire ja lihtne. Omavahel peab vahustama või ja suhkru. Siis tuleb kokku segada jahu ja küpsetuspulber ning siis need kaks segu omavahel kokku segada. Viimasena läheb muna. See läheb ühtlaselt vormi põhja. Siis sega kokku täidis, pane see vormi ja kõige peale pane sõstrad. Ma tegelikult segasin need ka täidise hulka, jäi täitsa normaalselt. Kui kook oli valmis raputasin peale tuhksuhkrut ja sinna peale riivisin ühe küpsise ja kommi. Üritasin natuke haput vähemaks saada. Sellega hästi ei läinud, samas hapusus ära ka ei tapnud :D Varsti proovin uuesti maasikatega. Loodetavasti läheb seekord paremini. Aga ilus nägi välja küll. Pean seda ka meeles pidama, et kõike peab topelt olema. Muidu jäi minu vormi jaoks väheks. 


Edasi tuli plov või siis pilaff või eriti fäänsi nimega panniroog riisi ja kanaga. Mina vahetasin kanafilee mingi muu lihalise vastu, mis külmkapis oli. Ma eeldan, et siga. Hüpoteetiliselt ilmselt saab ka hakklihaga teha. See ükskõik, mis sorti lihaline tuleb pannil õlis pruunistada, seejärel maitsestada. Lisa vesi, puljongikuubik ja ketšup. Lase keema. Sega hulka eelevalt keedetud riis, raputa üle riivitud juustuga. Kata kaanega ja hauta 7 minutit. Sihuke kino oli seda teha, sest ilmselgelt mina nii väikeste kogustega süüa ei tee :D Kaks pannitäit pidin lõpuks tegema. Seejuures sain aru, et mul on HÄDASTI vaja mõnd eriti head suurt panni. Ehk mingi aeg võtan ennast kätte ja hakkan miskit wok panni laadset toodet otsima endale.

Peedisupp (punase) kapsa ja hakklihaga oli see meeldiv toit, mille suuremas osas koerale lõpuks andsin. Maitsel ei olnud häda midagi tegelikult, aga millegipärast ei olnud keegi peale Pisikese üldse huvitatud selle söömisest. Ma ei suutnud mööda vaadata faktist, et see on põhimõtteliselt borš. Teised sõid Tapal kõhud täis või tarbisid varem tehtud asju. Ah, mis seal ikka. Teine kord tean vähem teha. Ehk võiks isegi kogustest kinni pidada. Praegu oli ainult hakkliha ja sibulat, nii palju, nagu ette nähtud. Leidsin selle viimase Pereköögi retseptide hulgast. Ja noh, punase kapsa asemel kasutasin tavalist. 

Viimasena saab kirja pandud kodune hakkšnitsel keedetud kartuli ja kaalika-porgandisalatiga. Ma üritasin teha seda salatit, mis oli originaalretseptis, aga käkkisin selle ära. Äädikat läks natuke liiga palju. Seega, tegin otsuse, mitte piinata ennast ja teisi. Mõni teine kord proovin uuesti. Hakkšnitsli tegemisel kasutasin samuti topeltkoguseid. Ma teadsin, et see läheb hästi peale ja miks siis mitte kohe rohkem neid valmis vorpida. Salatist oli juba ülevalpool juttu. Ei hakka siia topelt kirjutama. 

Ootan juba huviga uut nädalat. Poes on ka iga nädalaga järjest meeldivam käia. Puhtalt nädala toidu peale kulus ainult 31€. Pole paha, ütleks selle peale. Olen suhteliselt kindel, et tegelikult saame sellest söönuks mõned päevad rohkem, kui nädal. 

Aga ees ootab absoluutselt põnev nädal. Väga palju on sitanikerdisega (loe: selle paganama käkerdisest puupliidi ahjuga) vaja toimetada ja ma üldse ei oota seda. 

Wish me luck! 

Kommentaarid