Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #20: kui supist saab risoto

Ma pidin tegema ühel päeval suppi. Praegu olen vaikselt menüüsse tagasi lülitamas riisi. Vahepeal viskasin ta kõrvale, sest see ei läinud hästi peale ja mulle väga tõsiselt tundus, et riis tekitas Pisikesele ka kõhuprobleeme. Samas nüüd lasteaias on iga nädal vähemalt korra riis menüüs ja ei tundu, et midagi eriti muutuks. Seega julgesin ka kodus proovida. Minnes nüüd tagasi selle juurde, et supp pidi olema, siis seisin riisi lisamise ajal pliidi ees ja mõtlesin, et kas üks pakk või kaks pakki (meil oli see riis, mis on varem valmis tehtud ja siis on karbi sees 5-6 väiksemat pakikest, teate küll neid, eks). Otsustasin siis, et davai, panen kaks, savi, et ilmselt liiga palju. Polnudki ammu risotot teinud. 

Supi/risoto jaoks on vaja pakki hakkliha, kahte sibulat, rohelist sibulat, kolme porgandit, purki purustatud tomateid, riisi, vett, soola, teelusikatäis suhkrut, sidrunipipart, hakklihamaitseainet, ühte puljongikuubikut ja imepisike törts tšillikastet. Soovi korral sulle meelepäraseid maitseaineid/maitserohelist. 

Prae potipõhjas hakkliha koos sibula ja maitseainetega. Kui hakkliha on valmis, lisa vesi, pudista sisse puljongikuubik ja kooritud ning tükeldatud porgand. Lase porgandil keeda poolpehmeks. Seejärel lisa juurde ka roheline sibul, purustatud tomat ja riis ning törtsuke tšillikastet. Sega hoolega läbi ja keeda seni, kuni porgand ja riis on valmis. 

Rõhutan veel kord: kui tahad suppi, siis lisa vähe riisi. Kas siis üks pakike või nii umbes peotäis. Kui tahad risotot, siis lisa kaks pakki või kaks peotäit (võib muidugi ka rohkem). Tšillikaste ei ole tegelikult üldse vajalik, aga mulle isiklikult meeldib. Serveerimisel võib peale lisada ka hapukoort. Mitte, et ta väga midagi maitsele juurde annaks, aga vahel ju võib. 
PS! Risoto puhul võiks vett panna nii palju kui vaja, aga pigem vähem. Nii umbes koostisainetega samale tasemele. Supi puhul laineta nii palju kui tahad :D 

Kommentaarid