Vaja läheb:
Taigen:
- 50g pärmi
- 3dl piima
- 100g võid
- 1 muna
- soola
- jahu (nii palju, et tainas jääks piisavalt paks ning oleks töödeldav, mitte vedel, kogust täpsemalt ei oska öelda)
Täidis:
- 8 suurt sibulat
- 8 muna
- 1dl piima
- 2dl hapukoort
- 250g peekonit (võib ka rohkem)
- soola, pipart või muid meeldivaid maitseaineid
- toiduõli
Pane või pliidile sulama ning samal ajal lahusta pärm soojas vees ning pane kaussi. Lisa pärmile juurde piim, sulatatud või, sool, jahu ja lahti klopitud muna. Sega ühtlaseks taignaks ning jäta seisma. Jälgi, et tainas ei jääks liiga vedel ega liiga paks. Vajadusel timmi jahu ja piimaga.
Koori sibulad ning lõika nad poolratasteks. Prae pannil õlis kuni sibul on muutunud klaasjaks. Tõsta kõrvale ootama. Nüüd tükelda ära ka peekon. Sega eraldi kausis kokku kõik täidise koostisosad: lahti klopitud munad, hapukoor, piim, peekon, sibulad ja maitseained.
Pane taigen ahjuvormi põhja, hea oleks, kui saaksid veidi suruda ka vormi äärtele, aga see ei ole tegelikult määrav. Seejärel vala täidis taigna peale ning küpseta ahjus 200kraadi juures 50-60minutit.
Head isu!
Kommentaarid
Postita kommentaar