Otse põhisisu juurde

Peaaegu pitsapirukas

Kasutan sõna "peaaegu" eelkõige seetõttu, et mul on kindel visioon sellest, mis minu enda jaoks on pitsapirukas ja see ei ole kohe kindlasti päris see, mida peas liigitaksin konkreetseks pirukaks. Aga ta on üsna lähedal, üsna-üsna-üsna läheda. 

Kui kasutada samas koguses koostisosi nagu mina, saab umbes 25 pirukat

Vaja läheb:
  • Ideepoolest oleks vaja pikka saia. Mina kohalikust kaubandusest ei leidnud ühtegi, seega võtsin kasutusele tavalised kuklid, mida andis pooleks lõigata. Lõpuks läks kasutusse ka mõni viil tavalist saia, seega annab katet kasutada üsna mitmel erineval saiatootel. 
  • Ketšup (tunde järgi, umbes 100g)
  • 2 pakki pitsakatet
  • 1 pakk külmutatud seeni
  • 2 tomatit
  • 2 pakki riivjuustu (et ikka saaks mõnusalt juustune) 
  • Pitsamaitseaine
Kirjutan retsepti kuklite põhjal. Tavalisele saiaviilule pannes tuleb lõikamise osa vahele jätta ja kate otse viilule panna. 

Lõika saiad pikuti pooleks ja õõnesta veidi sisu välja, et katet saaks sisse panna. Sega suurde kaussi kokku tükeldatud tomatid, külmutatud seened, pitsakate, ketšup ja pitsamaitseaine. Jälgi, et segu jääks võimalikult ühtlane. 

Pane ahjuplaadile küpsetuspaber, pane saiad plaadile, saiade sisse aseta kokku segatud täidis ja raputa peale ohtralt riivjuustu. Küpseta ahjus 220kraadi juures 15-20 minutit. Söö veidi jahtunult. Maitseb ülimalt hea ka järgmisel päeval külmana. 

Kommentaarid