Heietasin siin enne mõtet, et alles see oli, kui vaveu teadsin, mis see suvikõrvits on ja seda vaadati jube skeptiliselt söögilaua taga. Täna jõudis kätte see haruldane hetk, kui üks mees siin sõnas, et ega ma jumala eest ära ei viska seda osa suvikõrvitsast, mis üle jäi 😆 Ennetavalt ütlen, et see konkreetne aretus oli soojal kujul parem kui külmalt.
Vaja läheb:
- 3 suuremat suvikõrvitsat
- 500g hakkliha
- Rohelist sibulat
- Üks purk purustatud tomatit
- Väike pakk riivjuustu
- Küüslaugusool, till, petersell
Pese ja koori suvikõrvits ning seejärel uurista (tee)lusikaga seest tühjaks, et tekiks kena pesa täidise jaoks. Ära välja uuristatud osa minema viska, see tuleb täidises kasutusele!
Järgmise sammuna pane hakkliha pannile ja prae korralikult läbi. Seejärel lisa juurde roheline sibul, küüslaugusool, till ja petersell. Sega läbi ning nüüd lisa juurde ka peotäis riivjuustu. Sega taaskord läbi ning kuumuta õige pisut, et enamus juustust sulaks ära.
Nüüd on käes aeg suvikõrvitsate täitmise jaoks. Kõige põhja pane purustatud tomat, sinna peale hakklihasegu ja kõige peale riivjuustu, mis kogu seda hakklihakuhja pisut kinni hoiab. Toimi nii kõigi kuue suvikõrvitsa poolega.
Seejärel pane ahju ja küpseta 200kraadi juures umbes 30 minutit ehk seni kuni juust on peal sulanud.
Head isu!
Kommentaarid
Postita kommentaar