Otse põhisisu juurde

Leiva - hakklihavorm

Katsetasin veel kord leiva-hakklihavormi. Olen kunagi varem samuti mingisugust versiooni tahtnud teha, tookord läks asi väga plötsiks ja panin selle mitte õnnestunud asjad nimekirja. Katse kaks läks pisut paremini.

dl - detsiliiter
spl - supilusikas

Vaja läheb:

  • Leiba (kogus oleneb leiva suurusest, aga ühest suurest või kahest poolikust peaks piisama)
  • Üks pakk hakkliha (omal valikul kas väiksem või suurem pakk)
  • Pisut toiduõli (vormi määrimiseks ja hakkliha praadimiseks)
  • 5 dl piima
  • Rohelist sibulat
  • 3 spl nisujahu
  • Pakk riivitud juustu 
  • maitseained/maitsetaimed (kasutasin soola, küüslaugusoola, tilli, peterselli ja murulauku)
Alustuseks tuleb valmistada täiesti tavaline hakklihakaste. Sellele, kes on nagu mina ja kunagi pole kindel, kas läheb õigesti kirjutan ka juhendi. 

Pane pannile törts toiduõli ja hakkliha, prae kergelt läbi. Poole praadimise pealt lisa juurde roheline sibul ja maitseained/maitsetaimed. Sega läbi ja prae lõpuni. Valmis hakklihale puista peale jahu ja sega seda nii, et jahuklimpe sisse ei jääks. Kalla juurde ka piim, sega läbi ja lase keema. Ongi valmis!

Lao vormi põhja leivaviilud. Vajadusel murra või lõika leib tükkideks nii, et saaks kogu pind kaetud. Seejärel pane järgmiseks kihiks kaste. Siis jälle leib, seejärel kaste. Jätka kuni on materjali või vorm täis saab. Viimaseks kihiks jäta leib ja sinna peale raputa riivjuust. 

Küpseta ahjus 200kraadi juures umbes pool tundi. Kuna kõik koostisosad on juba eelnevalt valmis, on oluline vaid see, et juust sulaks ja saavutaks kena kuldpruuni välimuse. 

Head isu!

Kommentaarid