Otse põhisisu juurde

Viineri-hapukoorepirukas

Kui keegi ütleb mulle hapukoore(kook)pirukas, mõtlen automaatselt magusale koogile, millel on ohtralt kakaod. Seda intrigeerivam (jap, ma juba nii vana, et söök INTRIGEERIB). Tunnistan nüüd ausalt, et olin täiesti kindel: selle viskan lihtsalt ära. Nali oli minu kulul, sest hoopis puudu jäi...Seega võib julgelt proovida, kriitikud on söödavaks kuulutanud! Kasutasin ümmargust, 26cm läbimõõduga vormi.

g - gramm
dl - detsiliiter
tl - teelusikas

Vaja läheb:
  • 200g võid
  • 2dl nisujahu
  • Pakk riivjuustu (seda kulub pisut otse taigasse ja hiljem natuke rohkem täidiseks) 
  • 0,5tl küpsetuspulbrit
  • Punt rohelist sibulat
  • 4dl hapukoort
  • 3 muna
  • Pakk viinereid
  • soola, tilli, peterselli
Alustama peab taignast ja selle jaoks on vaja omavahel kokku segada või, küpsetuspulber, nisujahu ja riivjuust. Sega ühtlaseks vormitavaks massiks. Seejärel mudi see vormi, seejuures jälgi, et see jaotuks võrdselt. Hea oleks, kui tainas kataks ka vähemalt pool külgservadest. 

Tee taignasse kahvliga üsna palju auke ja aseta ahju 200kraadi juurde umbes 10minutiks eelküpsema. Augud on vajalikud, et lõpuks poleks ahjus üks õhku täis taignapall.

Samal ajal sega omavahel kokku hapukoor, munad, sool, till, petersell. 

Kui põhi on ahjust välja võetud, kata see ohtra riivjuustuga (rõhk sõnal ohtra! Koonerdada ei tasu) ning ning kalla peale hapukoore-munasegu. Aja see ühtlaselt laiali. 

Nüüd võta viinerid ja lõika neile otstesse ristid, et pärast lõbusam oleks süüa. Lao viinerid pirukale. Kuidas seda täpselt teed, ei ole oluline. Mina proovisin teha sirged, mitte väga tihedalt kõrvuti olevaid ridu. Noh, lõpuks panin ikka üsna tihedalt, aga see vast pole oluline. Ühesõnaga, minu poolest võib sinna teha kasvõi ruunimärke või hieroglüüfe, kui see kellelegi meeldib. Kõige peale raputa rohkelt rohelist sibulat. 

*Maitseb nagu sibula-hapukooresalat. Sihuke lapsepõlve nostalgia tuli peale*

Seejärel pane uuesti ahju ning küpseta 200kraadi juures kuni munasegu on hüübinud. See peaks võtma umbes 30-40minutit. 

Head isu!

Kommentaarid