Parem hilja kui leida, seega saavad nüüd kuu pikkuse hilinemisega kirja mõned retseptid (või esialgu vähemalt üks, eks edasine paista päeva jooksul), mis juba ammu kuklas tikksude ruumi kulutavad.
g - gramm
dl - detsiliiter (1dl=100ml ja ka 100g)
tl - teelusikas
spl - supilusikas
Alustuseks hakkliha pirukas, mille valmistamise jaoks on vaja:
- 400g kohupiima (kasutasin ricotta kohupiima)
- Umbestäpselt 200g võid
- 3,5 dl nisujahu
- 1tl küpsetuspulbrit
- 1 pakk (500g) hakkliha
- Rohelist sibulat
- Ketšup (4spl)
- 2 muna
- Pakk riivjuustu (pole otseselt oluline, aga mulle lihtsalt meeldib juust. Väga palju meeldib...)
- Maitseained/maitsetaimed (kasutasin küüslaugusoola, musta pipart, tilli, peterselli, murulauku. Viimased kolm olid kuivatatud kujul)
Alustuseks tainas:
Pane kaussi kokku või, kohupiim, küpsetuspulber ja nisujahu. Sega/näpi ühtlaseks. Tee paus, et närve rahustada ja seejärel paiguta pool taignast vormi põhja. Mul on lõpuks ümmargune ahjuvorm, mille läbimõõduks on 26cm, seega sinna sobib koguseliselt ideaalselt. Suurema vormi korral tuleb ise koguseid timmida parajaks.
Täidise tegemist alusta hakkliha pannile panemisega. Prae pooleldi valmis, lisa roheline sibul ja maitseained/maitsetaimed. Sega korralikult läbi ja lisa riivjuust. Sega taaskord ruttu ühtlaseks, muidu jäävad sulanud juustuklombid ainult, ning pane juurde ketšup ja munad. Sega ühtlaseks ja laota vormi taignapõhjale.
Kui täidis on kenasti ühtlaselt laiali aetud, pane sinna peale teine pool taignast. Jah, see jääb käe külge kinni ning jah, märjaks tehtud kätega on kümme korda lihtsam :)
Küpseta ahjus 200kraadi juures umbes 40 minutit, kuni tainas on küpsenud ja muutunud kenasti kuldkollaseks ja krõbedaks. Mina raputasin peale veel kuivatatud tilli.
Head isu!
Kommentaarid
Postita kommentaar