Otse põhisisu juurde

Peedivorm

Nii, jätkan nüüd siis nende retseptidega, mis on kannatlikult oma aega oodanud. Järgmisena võtan ette ühe peedivormi. Olin alguses küll üsna kahtlev, sest tujud ja tunded eks, kunagi ei tea, kas sobib või mitte. Lõpuks siiski selgus, et kriitikutele meeldis. 

Vaja läheb: 

  • Pakk keedetud ja riivitud peeti (kes soovib võib muidugi ise ka keeta-riivida, siis tuleks arvestada umbes 500g peediga)
  • Keedetud riisi (mina kasutasin ühte kotikest. Kui kasutada riisi, mis ei ole nii mugavalt pakendatud, võiks olla üks peopesa täis)
  • Umbestäpselt 300g vorsti (no selline silma järgi pool latti)
  • 2 muna
  • 3spl võid
  • 2spl hapukoort
  • Väiksem pakk riivjuustu
  • Õige pisut piima
  • Maitseained/maitsetaimed (mina kasutasin soola, tilli, peterselli) 
Keeda riis ja tükelda vorst. Sega ühte suuremasse kaussi kokku riivitud peedid, vorst, riis, (toored) munad ja maitseained/maitsetaimed. Sega läbi ning lisa törts piima, et segu ei oleks liiga kuiv. Siia ei oska kogust välja tuua, sest kasutasin vaid silmamõõdet ja tunnetust, et leida sobiv tekstuur, mis ei olnud liiga kuiv/vedel. 

Kui oled segamise lõpetanud, võita ahjuvorm ning pane segu vormi. Pealt kata hapukoorega ning puista üle riivjuustuga. 

Küpseta 200kraadises ahjus umbes pool tundi või seni kuni muna on kenasti hüübinud ja juust sulanud. 

Kommentaarid