Otse põhisisu juurde

Hakkaks õige juurikaid kasvatama?

Ma olen siin mitut moodi mõelnud selle va säästmise ja tervislikuma toitumise kohta. Mida lähemalt tuleb kevad, seda rohkem räägib mu ema igasugusest külvamisest ja kasvatamisest. Need kaks teemat panid mind mõtlema, et....peaks äkki ka midagi kasvama panema? 

Ei, ma ei mõtle, et künnaks terve hoovi ülesse ja paneks õunapuude vahele kartuli ja kapsa. Aga midagi väikest ja tagasihoidlikku võiks ju olla. Noh näiteks porgand, redis, sibul, küüslauk. Samuti till ja spinat või lehtsalat. 

Ruumi ju iseenesest on. Samuti tean siis täpselt, mida ma sisse söön endale. Kuidagi imelik on käia poes ostmas asju, mida võiksin ise kodus kasvatada. Hahaha, nüüd siis ongi kätte jõudnud see hetk, mil geenid mu kätte saavad jah? Nii mu ema, kui vanaema on parajad rohenäpud. Kahjuks ema väga palju kasvama panna ei saa, sest kortermaja hoovis on piiratud võimalused. Ta tegelikult juba mitu aastat moosib, et äkki ma viitsin. Tema kasvatab ette ja käib rohimas, mina istutan ja kastan :D Ma olen alati seda naljana võtnud, aga mine tea. Äkki ikkagi on väärt mõte. 

Ma lihtsalt pean siia vahele mainima, et küll see lapse saamine on imeline asi. Eelmisel aastal tahtsin (justnimelt tahtsin) rohida, mitte see ei olnud tüütu kohustus. Nüüd olen avastanud söögitegemise rõõmud ja tagatipuks tahan kuradi juurikaid kasvatama kukkuda :D Elu ja selle veidrused... Teeme nüüd nägu, et need tegevused ei anna mulle veidi aega, mil ma ei jookse kellegi sabas  ja ma tõesti tahan neid teha, sest nii toredad hobid on kõik :D 

Pildiotsingu funny parents free time memes tulemus

Mis mind kõige rohkem muretsema paneb kogu selle ettevõtmise juures, on see kuradi naat. Arvestades, kui palju seda igal pool on, siis ma saan vist hoopis naadipeenra jälle :D Ma juba tean, kui lõputu see võitlus oleks. Seega peaksin kohe võtma mingid ettevaatusabinõud kasutusele, et seda vähendada. Näiteks olen kaalunud seda, et teeks kastid, alt kinnised. Mulla ostaks poest, sest kui panna seda sama naadist mulda, siis oleks suht kasutu. 

Alt ajalehetaks ja kiletaks või paneks hunnik kruusa. Ma tegelikult ei teagi, mida sinna panna, et see saast läbi ei tuleks. Senine kogemus on, et tee mis tahad, naadi vastu ei saa. Mis ei ole üldse ilus väljavaade. Praegu googeldasin ja ehk aitaks see, kui veidi maapinnast kõrgemale teha need kastid. Nagu siin pildil: (pilt võetud SELLELT LINGILT)

Pildiotsingu outdoor decor boxes for vegetables tulemus

Muidugi kast ise peaks olema natuke mitte nii sügav. Usun, et pool selle kasti kõrgusest oleks piisavalt okei. Kasti all sureb muru nii kui nii mingil hetkel ära. Seega muruniitmist ju ka pole vaja. Ainult muruniidukiga ei saa seda majaümbrust praegugi lõpuni puhtaks. Ehk siis, trimmerdada on igal juhul vaja. Ideepoolest peaks saama natuke manööverdades niidukiga ka teha. Samas, ega mina muru ei niida, mis ikka muretsen :D 

Nüüd siis jääb peab veel ainult Meheraasu ära moosima, et ta mulle kastid teeks. Ja nii möödaminnes peaks ära otsustama, mida tahan maha panna ja palju neid kastikesi vaja võiks minna umbes. Mõtlemine on lihtne töö, sa reaalne asjade liikuma saamine on raske. 

Oskab keegi veel soovitada, mida võiks (proovida) kasvama panna?

Kommentaarid