Otse põhisisu juurde

Hapukapsakeerud sinihallitusjuustu ja soolapähklitega

Pärast seda, kui hakkasin nädalamenüü koostamiseks kasutama "retseptikasti", olen iga kord lisanud sinna ühe sellise toidu, mis ei ole õhtusöök. Vahel soolane, enamasti magus. Siia alla lähevad näiteks need viimase korra muhvinid ja mõnda aega tagasi tehtud küpsisetort. 
Seegi nädal ei olnud mingisugune erand. Valituks osutus hapukapsakeerud sinihallitusjuustu ja soolapähklitega


Pildilt on puudu muna. Mul on keerulised suhted toore munaga, need paganad kipuvad purunema mu käes. Ilmselt oleks see lihtsalt maha veerenud. Tegelikult on petersell ka puudu, aga kasutasin selle asemel hoopis tilli. 

Ma pettusin selles taignas täiega. Mitte, et tal otseselt midagi häda oleks olnud, aga need kleepusid omavahel kokku. Mis tähendas räiget jamamist, et neid pakist välja saada korralikult. Sõbranna soovitas järgmine kord proovida teist tainast. Ilmselt proovingi. Ega muidu ei õpi, kui ise ei eksi. 

Muide, mulle hullult meeldivad need beebitoidu purgid. Nii mugav on erinevaid asju sisse panna. Näiteks kuivatatud till ja murulauk on rõõmsalt oma koha seal leidnud. Samuti Pisikese kamapallid. Tegelikult seisab meil neid veel üks või kaks kilekotitäit. Peakski otsima, ehk annaks midagi lahedat meisterdada. On keegi midagi nendest teinud? 


Täidise lisamine oli omamoodi kino, sest kord oli palju ja siis jälle liiga vähe. Minu arust ei peaks seda küpsetist üldse eraldi soolaga maitsestama. Pähklid ise on juba piisavalt soolased. Vähemalt mulle tundus, et veeeeeeidi läks paljuks kogu selle soolamise värgiga. Samas Meheraasu ei öelnud sõnagi. Või siis oli lihtsalt viisakas. Tegelikult see ei kõlaks üldse tema moodi.. :D


Minu õnn ja õnnetus küpsetamise (ja muude magusate roogade tegemisel) on vähene kogemus. Õnn, sest ise ei saa aru, kui midagi valesti teen. Õnnetus, sest vahel juhtub, et teised saavad :D Teisest küljest, see on taas hea võimalus õppimiseks. Näiteks öeldi täna, et võiksin panna need pätsikesed kenasti külili, et täidis oleks ühelt poolt vastu plaati ja teiselt poolt taeva poole. See pidi kahel põhjusel hea olema 1)täidis küpseb paremini ja 2)kui ta kuskilt otsast paisub või laguneb, siis noh, ühelt poolt on põhi ees ja teiselt poolt ei anna laguneda :D 

Mina, vana mats, viskasin need alguses jumala suvaliselt. Pärast võtsin õppust ja tegin nii nagu soovitati. Inimene pidigi terve elu õppima, kahju ainult, et ikka lollina sureb. 

Kommentaarid