Otse põhisisu juurde

Kanapirukas

Mul on kodus üks sihuke preili, kes ütleb enamasti, et tema liha ei söö. Erand on ainult siis, kui kõht on väga tühi. Aga tänane kanapirukas läks loosi küll. Ma alguses mõtlesin, et äkki lihtsalt oli nälg majas, aga ei, võttis vabatahtlikult teise portsu veel :D 

Vaja läheb: 

  • 500g pärmi-lehttainast
  • Üks pakike kanafileed (ausõna ei tea palju seal gramme sees oli)
  • 1 sibul
  • 1 purk purustatud tomateid
  • veidi toiduõli praadimiseks
  • pool pakki vahukoort
  • pisut riivjuustu
  • maitseaineid/maitsetaimi (kasutasin soola, tilli ja peterselli)
Alustuseks pane tainas sulama. Pärast sulatamist, pane see kenasti vormi ja soovi korral võid pisut madalal kuumusel eelküpsetada, aga see ei ole otseselt vajalik. 

Nüüd on kord kanafilee käes. Tükelda see suupärasteks tükkideks ja pane koos törtsu õli ja sobivate maitseainetega pannile pruunistuma. Samal ajal haki sibul. Kui kanaliha on poolvalmis, lisa juurde sibul ja prae kanaliha valmimiseni. 

Kui praadimise etapp on kenasti läbitud, lisa pannile jurude purustatud tomat ja sega hoolikalt läbi. Seejärel lisa juurde paar peotäit riivjuustu ja sega veel kord. Las juust sulab ainult veidi, täielikku sulamist ei ole vaja, sest see jätkub hiljem ahjus kenasti. 

Võta pann pliidilt ja vala segu ahjuvormis olevale taignale ning aja laiali. Seejärel kalla peale pool pakki vahukoort ning küpseta 200kraadi juures umbestäpselt 30minutit. Enne söömist lase taheneda. 

Head isu! 

Kommentaarid

  1. Hei, ma jõudsin googlest ropsiva beebi teema peale 2017 aastast ja siis edasi ja mõtlesin, et nii vahva blogi, aga kindlasti pole enam aktiivne nagu nii paljudega juhtub, aga oled veel olemas! Kanapirukat vist ei taha, aga tahtsin öelda, et Sul nii siiras ja loetav keelekasutus, mida mu lihtsa inimese silmadel mõnus lugeda on ja no ära ära kao! :) Kirjuta veel emaduse võludest ja ole tubli ja palju päikest ja head! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hei, Maria!

      Mu telefon keeldub koostööst ja ei lase bloggerisse logida, aga Su kommentaar läks südamesse ja kohe üldse ei taha vastamisega oodata, kuni koju jõuan.

      Aitäh Sulle ilusate sõnade eest, need tähendavad palju 🙂
      Ma annan oma parima, et ikka aeg-ajalt siia jõuda ja mõned read kirja panna. Kuna otsin alles töö, kooli ja kodu vahel korralikku tasakaalu (vahel tundub, et seda ei juhtugi enne kui kool läbi saab. Õnneks see juhtub jaanuaris 😀), on see pesa siin veidi unarusse jäänud taas. Aga mustandeid on kogunenud ja kord tuleb ka see hetk, kui avalda nuppu vajutada saan 🙂

      Soovin Sullegi kõike toredat! 🙂

      Kustuta

Postita kommentaar