Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2021: oktoober

68. Aleksandr Solženitsõn, "Vähktõvekorpus", kirjastus Ersen 2000, 432lk. ⭐⭐⭐⭐

See raamat ei edenenud kohe üldse. Aga miski takistas ka käest ära panekut. See oli nii..inimlik ja emotsioone täis pikitud. Olen näinud kaks korda, kuidas vähk ja ravi inimesest üle käivad. Kuidas lõpuks jääb küll inimene peale, aga ta ei ole enam mitte kunagi see, kes kogu teekonna alguses. Kui palju vaeva ja tööd on iseendaga. Ja ehk olidki need kõrvaltvaataja emotsioonid, mis ei lasknud ei lugeda ega käest panna. See, et heitsin pealiskaudse pilgu tema tunnetesse ja mõtetesse. Raske noh, nii raske. 

69. S. K. Barnett, "Tagasi", kirjastus Koolibri 2021, 304lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Väga põnev ja huvitav lugemine. Pinget oli algusest lõpuni ning üldse ei tahtnud käest ära panna. Väga äge on lugeda nii, et iga kord kui arvad, et asi on selge, juhtub midagi sellist, mis kõik peapeale pöörab ja lõpp on hoopis ristivastupidi sellele, mis arvasid. Soovitan soojalt põnevike fännidele. 

70. Beth O'Leary, "Korterikaaslane", kirjastus Varrak 2019, 336lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Nii imal, nii roosamanna, kohati uskumatult naiivne ja vürtsitatud hullumeelse eksiga. Nii üldse mitte midagi sellist, mis võiks nii pööraselt kaasakutsuv olla, et käest ära panna ei saa. Aga ma olin täiesti müüdud juba esimesest leheküljest ja kuigi lugemiskriis on vaikselt peal, siis selle raamatu heaks ohverdasin nii mõnegi vajaliku unetunni. Ja ma ei kahetse! Kuigi ma teadsin algusest peale, et ega see korterinaaberlus ilma suhteta lõppe ja alati peab vahepeal draamat saama, enne kui õnnelik lõpp kätte jõuab. Oleks nüüd üks rasedus ka veel sisse kirjutatud olnud...

71. Andre Aciman, "Kutsu mind oma nimega", kirjastus Postimees 2021, 320lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Armastuslugu on armastuslugu, isegi kui keskmes on kaks meest. Tunded on tunded ja nendega on lihtne samastuda, aru saada, mõista. Ütlen ausalt,  et pisarad olid kohati ikka väga lähedal. 

72. Nadia Ghulam, Agnes Rotger, "Minu turbani saladus", kirjastus AS Rahva Raamat 2021, 272lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Ausalt ja häbita - mul on hea meel, et olen sündinud riigis, kus saan vabalt käia koolis, tööl, tänaval. Kuulata muusikat, lugeda raamatuid ja suhelda inimestega olenemata nende soost. Olen tänulik, et pole pidanud nägema ja kogema olukordi, millest Nadia selles raamatus rääkis. Silmaringi on alati hea laiendada, aga sellised lood teevad kurvaks. Sest hoolimata sellest, et meil siin on aega vaielda igasugu asjade üle, peavad aastal 2021 mõned inimesed endiselt võitlema ja kartma. 

31.10.2021

Jummel kui raske kuu see lugemise mõttes oli. Kaotasin kohe kuidagi ära selle soovi ja iga uus raamat oli mingist hetkest lihtsalt üsna hambad ristis ragistamine. Loodetavasti läheb see varsti üle, vajan lugemist terve mõistuse säilitamiseks. 

Aga asja juurde: loetud raamatute nimekirja lisanud viis raamatut ja 1664 lehekülge. See teeb aasta jooksul kokku hetkeseisuga 72 raamatut ja 20 634lehekülge. 

Uute lugemiselamusteni! 

Kommentaarid