Otse põhisisu juurde

Kartulipudru-peekonipirukas

Vaja läheb:

  • 100g võid
  • 2,5dl nisujahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 2spl vett

  • 500g kartulipudrupulbrit
  • jupike rohelist sibulat
  • 3 pakki peekonit
  • 1 pakk riivjuustu
  • soola, pipart
Alustame taignast. Pane kaussi võid, küpsetuspulbriga segatud nisujahu ja vesi. Sõtku ühtlaseks massiks ning pane ahjuvormi. Hea oleks vormi servad samuti taignaga katta, siis ei kao täidis sinna alla. Jäta ahjuvorm ootele. NB! kasutasin ümmargust ahjuvormi. 

Jäta tainas ootele ning tee algust täidise valmistamiseks. Selle jaoks pane pannile törts toiduõli ning pane peekon praadima. Lisa juurde ka maitseained. Lase peekonil valmis praadida ja vahetult enne lõppu lisa juurde roheline sibul. Sega hoolikalt läbi ning võta pliidilt ära. Mina tükeldasin peekoni väiksemaks, sest pere pisematel oleks olnud jube keeruline tarbida suurt viilu. Kes soovib võib tükeldamise ka vahele jätte. 

Tee valmis ka kartulipudru (pulber + vesi, teate küll) ning sega see kokku peekoni ja rohelise sibulaga. Vala saadud kartulipudru-peekonisegu ahjuvormis olevale taignale ning raputa peale riivjuustu. Küpseta ahjus 200kraadi juures 40 minutit. 

Maitseb väga hästi ka külmalt! 

Head isu! 

Kommentaarid