Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2021: september

 61. William Koval "Mees 6. Maskiga või maskita." Jes kirjastus 2021, 270lk⭐⭐⭐⭐

Annan neli tärni selle eest, et kolmveerand raamatust oli tegelikult inspireeriv, motiveeriv ning kaasahaarav. Viit panna ei saa, sest natuke tuli ka sellist osa, mis oli selline..noh jah eks. Aga kasutades raamatu kõnekeelt: ju pole mu silmad avanenud, ma pole ärganud. 

Tegelikult olin meeldivalt üllatunud, et põhirõhk ei olnudki praeguse aja kõige intrigeerivamal teemal. Olen tänulik ja isegi õnnelik, et see raamat mu kätte jõudis. 

62. Romain Gary "Elu alles ees", kirjastus Tänapäev 2021, 200lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Mõni raamat lihtsalt mõjub. Mõjub isegi siis, kui sa otseselt ei suuda samastuda. Aga siis jääb see inimlik pool, mõtted, tunded. Nendega saab alati samastuda ja aru saada. Sügava mõttega raamat. Olen isegi veidi üllatunud ja ehmunud, et see nii hasarti tekitav teos oli. 

63. Mihkel Raud "Võtku homme mind või saatan", KAVA kirjastus 2020, 304lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Keegi kuskil kirjutas arvustuseks, et ropp ja labane raamat. Ropendamist tõesti oli ning naisena lugedes pööritasin mõne korra silmi, aga sellest hoolimata mulle meeldis. Roppused ei kohuta ja labasusest suudan ka mööda vaadata, sest nalja oli küll ja veel. Täitsa mitu korda kõkutasin. Ja teate, lisaks naljale oli raamatus tegelikult ka mitu terakest tõtt. Ma ei ütle, et pärast selle lugemist saab oma suhte korda teha, ei liigitaks raamatut ka eneseabi teoseks, aga suhtele kahju ta ka ei tee. Mõnele ehk hoopis mõjub innustavalt ja kindlasti silmaringi laiendavalt. 

64. Suzy K. Quinn "Mitte minu tütar", kirjastus Pegasus 2021, 304lk. ⭐⭐⭐

Ei olnud nii hea, kui ootasin. Lugeda muidugi kannatas, mitte midagi halba otseselt öelda ei taha. Aga miski ikkagi jäi puudu. Oli väga põnevaid kohti, eriti viimased peatükid, aga palju oli ka sellist osa, mis pani kukalt kratsima, sest üldse polnud põnev. Selline keskmine, vau efekti ei tekitanud.  

65. Natalie Queiros "Ikka veel elus. Lapseootel naine. Jõhker rünnak. Innustav võitlus ellujäämise nimel.", kirjastus Sinisukk 2020, 376lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Valge sari oma reaalsusega lihtsalt... 

Ütleme nii, et valasin omajagu pisaraid ja üsna tihti pidin tegema lugemises hingetõmbepausi. Väga julm, väga julm maailm. Raske uskuda, et üks mees pussitab 24! Korda oma rasedat naist...

Oeh, karm. Väga väga karm lugemine. Aga näitab hästi, kuidas on võimalik oma raskused panna tööle nii enda kui ka ühiskonna heaks.

66. Zane Zusta, Diana Zande "Prussakad minu peas. Lood naistest.", kirjastus Helios 2020, 240lk. ⭐⭐⭐ 

Mulle väga meeldisid kirjapandud lood naistest. Elulised ja äratundmist pakkuvad. Samas jätsid mind isiklikult pigem külmaks need kirjad lugude vastustena. Need on teada-tuntud fraasid ja väga üldine, mis seal välja toodud on. Ei midagi uut inimesele, kes on varasemalt tutvust teinud eneseabi või psühholoogiaga. 

67. Tara Westover "Haritud", kirjastus Sinisukk 2020, 424lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Lugemise juures on see tore asi, et saad teada asjadest, mis tunduvad utoopilised ja mõistusevastased. Seda raamatut lugedes pidin endale pidevalt meelde tuletama, et tegemist on päriseluga. Lausa hämmastav, millistesse äärmustesse võivad inimesed langeda. Taas üks väga julm raamat inimsuhetest, perekonnast ja parema tuleviku loomisest. 

03.10.2021

Septembris käis käest läbi seitse raamatut, milledes oli lehti veetlevad 2118 lehekülge. Mis tähendab, et aasta jooksul olen seni keeranud 18 970 lehekülge. Kohtume taas novembris, kui annan aru oktoobri lugemiselamuste kohta. 

Kommentaarid