Otse põhisisu juurde

Kana-hakklihapirukas

 Vaja läheb:

  • 3 muna
  • 100g võid
  • 2,5dl nisujahu
  • pool pakki riivjuustu
  • 4 sibulat
  • võid sibula praadimiseks
  • 3 spl palsamiveiniäädikat
  • pool pakki hakkliha 
  • 1 pakk röstitud kanakuubikuid
  • sool, pipar, till
  • 3dl hapukoort
  • 4 muna
  • veel 1,5 pakki riivjuustu
Alustame põhja valmistamisest. Sega 100g või hulka nisujahu, riivitud juust ja munad (3). Sega ühtlaseks ja pane küpsetusvormi. Torgi sinna sisse kahvliga augud ning pane ahju 15 minutiks 200kraadi juures. NB! Toores tainas on kergemini käsitletav, kui teed käed enne märjaks. 

Samal ajal kui põhi küpseb valmista täidis. Selle jaoks pane pannile või sulama ning lisa sinna 4 rõngasteks lõigatud sibulat. Kui sibulad on klaasjad, lisa sinna kanakuubikud ja pool pakki hakkliha. Prae kuni hakkliha on valmis, siis lisa juurde palsamiveiniäädikas. Sega ühtlaseks ja lase mõni minut pannil tõmmata. 

Võta ahjust küpsetusvorm ning vala sinna pannilt täidis. Nüüd klopi lahti ülejäänud munad ning sega need hapukoorega. Vala saadud segu vormi täidise peale. Vajadusel liiguta küpsetusvormi, et muna ja hapukoor kataksid täidist võimalikult ühtlaselt. Lõpetuseks kata roog riivitud juustuga. 

Küpseta 200kraadi juures 30minutit. 

Head isu!

Kommentaarid