Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #12: frikadellisupp

See on tegelikult veider, kuidas ühel ja samal toidul võib olla umbes kümme erinevat võimalust tegemiseks. Praegu näiteks meenub, et vähemalt ühel korral olen varem teinud frikadellisuppi. Siis näiteks läks sinna hulka ka riisi. Kuna tegin seda ajal, mil nädalamenüü oli ühes pikas postituse, ei hakka hetkel neid kõiki läbi vaatama, et lingitada saaks. Ütlen vaid, kes otsib see leiab :D


Vaja läheb 3-4 kartulit, 1 porgand, külmutatud köögiviljasegu (vähemalt 400g), pakk frikadelle, maitseaineid (kindlasti sool ja suhkur, muu on vabatahtlik), puljongikuubikut ja tilli. Kasutasin kahte erinevat köögiviljasegu. Ühes olid koos ainult porgand ja hernes. Teises porgand, uba, hernes, lillkapsas...midagi oli vist veel, aga praegu ei tule enam meelde. See on raske juhus, kui kohe ülesse ei kirjuta. Soovi korral võid lisada ka (rohelist) sibulat. 

Tükelda kartul ja porgand ning pane need vette keema. Lisa ka maitseained ja külmutatud köögiviljasegu(d). Keeda kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Siis on paras aeg sulpsatada sisse frikadellid. Supp on valmis, kui kõik on kenasti pehmed. Juhul, kui panid frikadellid sisse siis, kui köögiviljad olid juba valmis, keeda 10 minutit või nii kaua, kui frikadellipakil kirjas on. Kindlasti kasuta supi maitsestamisel tsipake suhkrut, see toob maitsed hästi esile! 

NB! Kui sa ei taha kasutada külmutatud köögiviljasegusid, võid võtta ka värskeid vilju. Siis lihtsalt on ettevalmistusele kuluv ajakulu suurem. 

Kommentaarid