Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #12: Kartuli-hakklihavorm 3

Leidsin taaskord ühe hea kartulivormi, mida teha tahtsin. Varasemalt olen teinud kartulivormi šampinjonide ja hakklihagakartuli-küüslauguvormi, kus ei olnud küll raasugi hakkliha või üldse lihalist, aga sobib siia sekka linkimiseks vägagi hästi ning korra suvikõrvitsa-kartulivormi hakklihaga. Kindlasti on veel mõni, aga neid võite leida pikkades nädalamenüüdest. Paganas, kuidas mind ikka praegu ärritab see, et kohe alguses ei märganud retsepte eraldi välja kirjutama hakata. Õnneks mul hetkel nii palju vaba aega ei ole, et neid uuesti, aga eraldi, välja kirjutama hakata :D


Selle kartulivormi jaoks on vajalik 300ml piima, kaks pakki hakkliha (et hammas ei põruks ja ei peaks hakkliharaasukesi mööda ahjuvormi taga ajama), üks väike lillkapsas, pakk riivjuustu, umbes 10 kartulit (see muidugi on suhteline, sest suurtega kulub vähem ja väikestega rohkem), 1-2 sibulat, karp kirsstomateid, 2 muna, maitseaineid, tilli ja peterselli.

Alustuseks võta lillkapsas ja tükelda see ära ning jäta veidiks ootele. Koori, tükelda sibul ja tomatid. Pane need koos hakklihaga pannile. Maitsesta soola ja pipraga. Mina lisasin juurde ka kuivatatud tilli ja peterselli. Prae kuni hakkliha on valmis. Nüüd on paras aeg koorida ja viilutada kartulid. Lao küpsetuspaberiga kaetud vormi alumiseks kihiks kartuliviilud. Tee seda nii, et vormi põhja näha ei jääks. Kartuliviilude peale pane lillkapsas, sinna peale hakkliha. Hakklihale raputa peale pool riivjuustupakist ja pealmiseks kihiks pane jälle kartuliviilud. Taaskord nii, et eelnevat kihti eriti näha ei jääks. 

Nüüd on käes see koht, mil peab valmis tegema nn kastme. Selle jaoks klopi munad piimaga lahti ja maitsesta õrnalt. Vala segu vormile ning pane ahju. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 50 minutit ehk seni, kuni kartul (ja lillkapsas) on valmis. Seejärel kata vorm allesjäänud riivjuustuga ning hoia ahjus veel nii kaua, kui juust on peal ära sulanud. 

Kommentaarid