Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #12: makaronivorm hakklihaga vol 2

Otsustasin jälle üht kena makaronivormi teha. Ka varem on erinevad makaronivormid leidnud koha meie laual. Üks retsept on leitav siit, teine on leitav lingitud postituses. Ja ülejäänud pikkades nädalamenüüdes. Ilusat uudistamist! :D 


Makaronide asemel võib kasutada ka muid pastalisi, näiteks spagetid oleks hea valik. Ning hakkliha asemel sobib ideaalselt ka kana. Enne kui unustan, siis vahukoore asemel teevad sama töö ära ka kohvikoor või piim. Üldiselt aga on selle toidu tegemiseks vaja veidi makarone, pakk kuni kaks hakkliha, kaks küüslauguküünt, 1-2 spl jahu, 200ml vahukoort, pakk riivjuustu, veidi vett ja õli, maitseaineid, tilli ning törtsuke tšillikastet (mida muidugi ei pea lisama, aga ideepoolest annab asendada ka ketšupiga). Samuti võib lisada ka sibulat, vastavalt soovile. Mina panin ühe. 

Alustuseks keeda makaron soolaga maitsestatud vees (soovi korral lisa ka puljongikuubik), kurna ning jäta ootele. Pane pannile hakkliha, tükeldatud küüslauk, lisa maitseained ja till (ka sibul, kui seda kasutad) ning prae hakkliha läbi. Seejärel lisa pannile jahu, sega läbi ja küpseta umbes minutike. Vala peale vesi, vahukoor ja tšillikaste. Lase keema tõusta. Võta küpsetuspaberiga kaetud ahjuvorm ja vala sinna makaroni-hakklihakastme segu. Kata fooliumiga. 

Eelsoojenda ahi 200kraadini ja lase vormil seal olla umbkaudu 10 minutit. Ideepoolest peaks kaste selleks ajaks keema. Noh, minul ei keenud, aga kuna nii kui nii olid kõik koostisosad juba valmis, ei hakanud ka selle järgi ootama jääma. Eemalda foolium ning kata vorm riivjuustuga, hoia ahjus, kuni juust on sulanud. 

Kommentaarid