Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #10: makaroni-hakklihavorm

Korra nädalas halastan inimestele enda ümber ja pakun makarone. Seegi nädal ei olnud mingi erand, sest näppu hakkas makaroni-hakklihavorm. Kui eelmine kord tegin tomatitega versiooni, siis seekord jäi asi täitsa lihtsaks. Meheraasu oli lausa veidi pettunud, kui nägi, et topin ahju ka veel, sest ta oma väidete kohaselt igatseb korraks tavalist keedetud makaroni ja hakkliha kombot. Las ootab sügiseni, siis pean korra kuus nädal aega kiireid asju vorpima, küll jõuab järg ka nendeni :D


Kuidas feikida, et teed uhket makaronirooga? Alustuseks on sul vaja makarone (no nii 1-2 pakki), veidi õli, 1-2 sibulat, 3 küüslauguküünt, pakk hakkliha, pisut ketšupit, maitseaineid/maitsetaimed. Vormi peale tuleb valada ka kooresegu. Selle jaoks on vaja koju muretseda 6 muna, 2,5dl vahukoort, pakk riivjuustu ja soola/pipart. 


Alustuseks keeda ära makaron, kasuta ka maitseaineid ja puljongikuubikut. Kui need on pehmed, kurna. Nüüd on paras aeg panna pannile sibul, küüslauk ja hakkliha ning need läbi praadida. Kui hakkliha on peaaegu valmis, lisa hulka ka ketšup (tunde järgi, eks) ning soovi korral ka paprika/tomat. Maitsesta. Mina kasutasin veidi soola, pipart ja üldmaitseainet, aga hästi sobib ka pune. 

Vala hakklihasegu makaronide juurde potti ning valmista munasegu. Selle jaoks klopi munad, koor ja riivjuust segamini. Maitsesta pisut. Seejuures ära unusta, et ka kõigele muule on maitseainet lisatud ja priisata ei ole mõtet. Oleneb muidugi, kui suur soolaarmastaja sa oled, aga lihtsam on olla tagasihoidlik, sest juurde lisada annab alati ka hiljem. Vala ka munasegu potti teiste koostisainete juurde, sega kenasti läbi ja vala ahjuvormi. Ideepoolest võid ahjupanekuks kasutada ka muffinivorme. Mulle endale tundus see veidi...kilplase mängimisena. Ei tundunud väga vajalikuna neid niimoodi eraldi valmistada, kui saab kogu toidu korraga valmis teha. Ahjus peaks vorm olema 200kraadi juures umbes 20 minutit. Kui aga tundub, et muna on veel toores, hoia julgelt kauem. 


NB! Ketšupi asemel võid panna ka tomati-tšillikastet või mõnd muud sarnases stiilis kastet. 
NB! Soovi korral lisa paprikat või tomatit hakklihasegu hulka. 
NB! Makaroni asemel võid kasutada ka spagette või teisi pastatooteid.

Kommentaarid