Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #9: hakklihasupp juustuga

Viimstel päevadel olen oma kirjutamisega õige "pisut" jänni jäänud. See on ka põhjus, miks siin praegu olen kerge saripostitaja. Lohutan teid mõttega, et kohe-kohe on kõik, sest nädal numbriga 9 on lõppenud ning kirja panna on jäänud veel viimased paar vaprat. 
Eelviimasena, lubage esitleda, hakklihasupp sulatatud juustuga. 


Ütlen kohe ära, et vahelduseks juhtus meie majas olukord, mil kõigile teistele meeldis, aga mind jättis külmaks. Tundub kuidagi vähevõitu neid koostisosi seal sees. Ah, ehk oleks pidanud lihtsalt rohkem makaroni lisama. Praegu tundub küll, et tegin mingisuguse maisi-herne segusupi :D 
Selle supi jaoks pead poest tooma paki hakkliha, natuke makarone, 1 sibula, veidi toiduõli, hernest ja maisi, 100g sulatatud juustu, maitseaineid/maitsetaimi. 


Alustuseks tegele sibulaga. Koori ning haki ja pane potti. Potipõhjas prae sibul ja hakkliha läbi. Vali ise, kas (ning millises) õlis või hoopistükkis võis. Sibul võiks muutuda klaasjaks, aga see ei ole tegelikult eriti oluline. Vala juurde vesi, lisa puljongikuubik ning lase natuke aega haududa. Mina ootasin nii kaua, kuni kuubik ära lahustus. 

Järgmisena lisa köögiviljad. Ükskõik, millise variandi sa valisid. Lase kenasti keema. Külmutatud viljade puhul keeda need poolpehmeks. Siis on paras aeg lisada makaron ning sulatatud juust. Nüüd pole enam muud teha, kui oodata, millal köögiviljad/makaron valmis saavad ning juust ära sulab ja valmis ta ongi. Ära unusta maitsestada. Kõige lihtsam on maitseained ära panna juba siis, kui hakkliha praed. Mis alguses tehtud, see hiljem hooleta.


NB! Hernes ja mais võivad olla nii konserveeritud, kui ka külmutatud. Vali ise kumb rohkem meeldib. Samuti võib valida hoopis külmutatud herne-maisi-paprikasegu. Või mõnd muud supisegu, kus on sees hernes ja mais. Konservtooteid kasutades ära unusta neid nõrutada. Vedelik ei ole supi sisse vajalik. 

NB2! Sulatatud juust võib olla ka mingi lisandiga, mitte naturaalne. Näiteks kasutasin mina oma supis kukeseenemaitselist-ürtidega sulajuustu.

NB3! Makaroni asemel võid kasutada ka spagette või muidu pastalisi. Spagette kasutades murra need enne pooleks. 

Kommentaarid