Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #9: lillkapsapüreesupp sinihallitusjuustuga

Tegin taaskord julgustüki ja kasutasin midagi esimest korda. Seekord oli selleks õnnelikuks siis lillkapsas. Kui nüüd mõtlema hakata, siis lillkapsast on paar korda varem ka mõne toidu sees olnud. Siis, kui seda on olnud külmutatud juurviljade hulgas. Aga nii, et see on põhiline komponent, seda pole varem juhtunud. Ja polnudki üldse külmutatud versioonis. Pidin kohe täitsa ise suure tüdruku kombel ta lahti lahkama tükeldamise jaoks. 

Selle supipoisi jaoks on sul vaja törts õli praadimiseks, supilusikatäis võid, 1 sibulat, 2 küüslauguküünt, umbes kilo lillkapsast, puljongikuubikut, üks pakk sinihallitusjuustu, 100ml vahukoort ja maitseaineid. 


Alustuseks haki sibul, küüslauk ning prae neid potipõhjas õlis ja võis. Seejärel lisa väiksemateks tükkideks tehtud lillkapsas, vesi ja puljongikuubik. Keeda lillkapsas täiesti pehmeks. See võtab umbes pool tunnikest. Seejärel püreesta supp. Nüüd on paras aeg lisada potti sinihallitusjuust ja vahukoor ning uuesti kuumutada. Seda tuleb teha seni, kuni juust on sulanud. Ära unusta maitsestada! 

Lisaks tavalisele soola-pipra kombole, sobib maitsestamiseks ka tüümian. 
Supi sisse/juurde sobivad hästi ka krutoonid (või lihtsalt väikeseks murtud saiatükid).
Mind häiris kohutavalt, et supp jäi ülivedel. No tõesti liiga vedel. Ilmselt oli mul keetmisjärgselt potis liiga palju vett. Järgmine kord pean meeles pidama, et rohkem tuleb ära valada. 


NB! Soovitan soojalt lillkapsas varem ära murda. Siis saad sujuvalt suppi keeta ja ei pea vahepeal pikemat pausi tegema. A, ja kui kodus on uusi asju/juurvilju põlgavaid lapsi, siis oleks hea teha seda nii, et nad ei näe. Kõige parem on see, kui nad näevad toitu alles siis, kui püreestatud on. Heal päeval aitab see ära hoida hunnik lauseid stiilis "ma ei taha", "ma ei söö" jne

NB2! Ära soolaga liialada, sinihallitusjuust annab ise jube veidi soolakat maitset ja muidu võib tulla sellest üks mitte eriti söödav kraam.

Kommentaarid