Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #10: maasika-juustumuffinid

Suure suuga küll lubasin, et enam mitte kunagi ei tee maasikamuffineid. Aga inimese mälu on mõne koha pealt lühike. Seega rabasin jälle endale ühe sealt va retseptikastist. Oi, kus ma sajatasin lõpuks, sest halloo, ma ei saa läbi maasikamuffinitega ju! Seekord ka ei saanud, aga kuna kasutasin pulbrit taigna tegemiseks, siis nii vihane enda peale ei olnud, kui eelmine kord. Õiget kuju ei suutnud ka seekord neist välja võluda, aga pole hullu. Maitse ise oli hea ja keegi stiilipunkte ei jaganud :D


Kahe plaaditäie tegemiseks on sul vaja ühte pakki muffinipulbrit (mina kasutasin šokolaadimuffini oma, aga sa saad ise valida), pakk sulatatud juustu, 1dl suhkrut, 1 muna, 1tl vanillisuhkrut ja pakk maasikaid (300g pakist piisab täiesti, kui soovid rohkem, siis vast pole ka hullul).
Muide, sulatatud juust võiks olla ilma maitseta. Samas ei ole väga hullu ka, kui satub maitsega olema. Võtsin kogemata lõhemaitselise sulajuustu, aga lõpptulemuse maitses seda tunda ei ole. 


Alustuseks valmista tainas vastavalt pakil olevale õpetusele. Kiri on paras kirbu...., aga suuretõenäosusega on seal kirjas, et lisama peab 200ml vett ja 100ml õli. Edasi on kaks varianti. Kas minu moodi, et viskad kõik koostisosad ilusti taignasse, segad ühtlaseks ja paned vormi või teed nii, et alustuseks paned mingi osa taignast muffinivormide põhja, sinna peale viilutad veidi maasikaid, siis lisad maasikatele törtsu sulatatud juustu ja kõige lõpuks paned peale jälle taigna. 


See teine variant tundus mulle nii tüütu ja keeruline, et otsustasin mitte jamama hakata. Aga samas see võis olla ka ebaõnnestumise põhjus, et kõik kokku toppisin. Eks see ole jälle katsetamise asi. Minu jaoks jääb müsteeriumiks, sest jah NÜÜD jäi küll viimaseks maasikatega jamamiseks mul :D Küpsetama peaks 180kraadi juures pool tundi. Või siis 200kraadi juures 25minutit. See viimane aeg ja kraad on kirjas muffinipulbri pakil. Ilmselt on mõistlikum kasutada seda aja- ja temperatuurimõõdustikku, mis on kirjas taignapakil. See on siiski kõige rohkem valmimist vajav. 

Kommentaarid