Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #9: Makaronivorm tomatitega

Nagu võite näha, otsustasin nädalamenüü kirjapaneku formaati muuta. Edaspidi ei hakka nad tulema ühe pika postitusena, vaid eraldi. Tundub mulle veidi mugavam variant. 
Esimesena panen kirja makaronivormi tomatitega, mis küll ei olnud nädala alustajaks, aga praegu hakkas esimesena kätte.


Lihtne makaroniroog, mis saab võrdlemisi lihtsa vaevaga valmis, aga maitseb väga hästi. Selle toidu tegemise jaoks läheb sul vaja: makaroni (või mõnd muud pastat), vett selle keetmiseks, vähemalt 400g hakkliha, 1-2 sibulat, 2 küüslauguküünt, tomateid (nii kirsstomateid, kui neid tavalisi), riivjuustu, 5dl piima, 2 muna, maitseaineid.

Lisaks tavalisele soola-pipra kooslusele, võib maitsestamiseks kasutada ka paprikapulbrit, basiilikut või muid endale meeldivaid aineid. Mina kahjuks ei saagi teada, kuidas paprikapulbriga maitse jääks. Poes ütlesin, et oleks vaja ja mind vaadati sellise näoga, nagu oleksin just öelnud, et kuuuule veits rotimürki on ka vaja lisada :D

Nagu olen varemgi korduvalt öelnud, ei pea mina kinni täpsetest kogustest, vaid panen tunde järgi. Olgu, sibul-küüslauk on enamasti see, mida läheb sama kogus, aga no üldiselt. Näiteks panin ma sinna kaks pakki hakkliha, mitte ühe. Samuti ei läinud 10 tomatit, nagu retseptis kirjas oli, vaid hoopis kaks pakki kirsstomateid. Kõige peale panin 3 suuremat tomatit viilutatud kujul. Üldiselt tasub kõike koostisainete vahekordi paika timmida vastavalt sellele, millised on pere vajadused ja söömiskogused.


Alustuseks keeda makaron/pasta maitsestatud vees. Samal ajal haki sibul ja küüslauk. Pane need pannile koos hakklihaga, maitsesta ja prae läbi. Nüüd on paras aeg hakata tomateid hakkima. Nüüd on edasi kaks varianti:
1)kui sul on suur pann (või väike kogus), sega hakklihasegu hulka ka tomatid, pisut riivjuustu ja makaron.
2)kui sul on väike pann, kurna makaron/pasta ära ja lisa sinna potti kõik muud koostisosad. Ehk siis riivjuust, hakklihasegu ja tomatid.
Sega hoolega läbi ja vala ahjuvormi, mis on kaetud küpsetuspaberiga (või rasvainega määritud). Nüüd klopi lahti munad koos piimaga ja vala vormi. Kui tundub, et piimasegu jäi väheks korda protsessi. Ideepoolest võiksid makaronid olla põhimõtteliselt kaetud vedelikuga. Muidu jäävad nad ahjus küpsedes veidi kuivad ja puised. Vastavalt vajadusele võid piimasegu maitsestada soola ja basiilikuga.

Ahjus peaks roog olema umbes 45 minutit 175kraadi juures. Poole küpsemise pealt lao vormile ka viilutatud tomatid ja raputa üle riivjuustuga.

PS. Tomat võib hiljem jääda mõne inimese maitse jaoks liialt kuivaks. Minul endal küll probleemi ei olnud, aga Meheraasu arust võiks järgmine kord siiski selle panemata jätta. Siinkohal pakuksin, et ehk aitab seda vältida, kui riivjuustu panna väga rikkalikult.

Kommentaarid