Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #9: kodujuustu-seenevorm

See oli nädala kõige üllatuslikum toit. Ma olin jumala kindel, et tuleb draamat, aga ei. Hoopis surpriiiis tuli, sest Mudilane ei nokkinudki mitte üht seent sealt välja. Ma ikka hakin need seened, nii harva, kui neid kasutan, hästi väikeseks. Lootuses, et ta ei viitsi neid välja nokkida. Iga kord viitsib. Suur oli minu üllatus, kui seekord läks kõik ludinal. 


Mõnusa suure plaaditäie vormi saab, kui ostad 2 pakki šampinjone, 2 sibulat, 3-4 porgandit, natuke õli, vähemalt 400g kodujuustu, aga hea, kui seda oleks rohkem, 4 muna, 4dl piima, pakk riivitud juustu, soola ja sidrunipipart. 

Alustuseks haki seened ja sibul ning pruunista need pannil. Kui need on valmis, lisa pannile riivitud porgand ja lase veidi haududa. See on paras aeg, et segada kokku kodujuust, muna ja piim. Maitsesta segu soola ja sidrunipipraga. Sega ka see segu pannile olevaga kokku, lisa ka pool riivjuustust. 


Kui sul on väike pann, nagu minul, võid võtta teise veel ning jagada kogused pooleks. Siis ei lähe korraga liiga paljuks ja annab normaalselt segada kogu kraami. 

Järgmisena vala kodujuustu-köögiviljasegu küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormile ja puista sinna peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit (või ilusa kuldkollase värvuseni). 

Ps! Praadimisel ärge õliga priisake. Või kui läheb lappama, siis vaadake, et vormi valamisel enamus õlist sinna ei jõuaks. Muidu jääb kogu toit liiga õline. See küll ei riku maitset, aga on lihtsalt ebameeldiv. 

Kommentaarid