Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #10: suvikõrvitsa-kartulivorm hakklihaga

Juba sellest ajast, kui selle välja võtsin on tunne, et olen varasemalt midagi sarnast teinud. Kahjuks praegu ei õnnestunud kiiresti leida. Ega otseselt vahet ei olegi, aga lihtsalt oleks hea olnud linkida sarnasele retseptile. Ma arvan, et see on peidus mõnes pikas nädalamenüü postituses. Kellel huvi, siis saate ise vaadata :) 


Selle konkreetse versiooni jaoks läheb vaja kahte suuremat suvikõrvitsat (või siis 3-4 väiksemat, eks igaüks teab ise palju tema pannitäie jaoks täpselt kulub), kartulit (taaskord, vastavalt oma ahjuvorrmi suurusele. Minul kulus 16 väiksemat kartulit), kaks sibulat, kaks küüslauguküünt, pakk hakkliha (või kaks, oleneb, kui palju hakkliha soovid), neli suuremat tomatit, pakk riivjuustu, soola, pipart või muid maitseaineid. 


Alustuseks pese ja koori suvikõrvits ja kartul. Kuna suvikõrvits on vormi kõige alumiseks kihiks, haki (või viiluta) ning pane ahjuvormi. Järgmiseks haki (või viiluta) kartul ning pane see suvikõrvitsa peale. Nüüd võta sibul ja küüslauk ning tükelda need pannile. Lisa ka hakkliha ning maitseained ja prae pannil läbi. Kui hakkliha on peaaegu valmis, lisa juurde ka tükeldatud tomatid ning lase mõni minut veel pliidil haududa. 


Kui hakkliha-tomatisegu on valmis, vala pool sellest kartulitele. Nüüd pane veel üks kiht suvikõrvitsat, selle peale kartul ning kõige pealmiseks kihiks jäta teine pool hakklihast. Pane ahju ning küpseta 200kraadi juures umbes 40 minutit või kuni kartulid on pehmed. Veidi enne ahjust välja võtmist lisa peale riivjuust. Kui kartul on pehme ning juust sulanud, võid sööma hakata. 


NB! Selle toidu maitsestamiseks on sobilik ka tex-mex maitseaine või kartuliglasuur. Mina kasutasin lihtsalt veidike soola, pipart ja üldmaitseainet. 
NB2! Suvikõrvitsat ja kartulit ei pea tükeldama kuubikuteks, vaid need võib jätta ka 0,5cm paksusteks viiludeks ning sellistena vormi laduda. 
NB3! Hakkliha asemel võib kasutada ka seeni. 

Kommentaarid