Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #9: peedi-hakklihakotlet

Mm, mulle praegu tuli meelde, kui imemaitsvad need olid. See retsept on pärit minu ema sulest. Vähemalt paberile on see kirjutatud tema käekirjaga. Veidral kombel pole ta mitte kunagi neid teinud. Mina, täielik kotletipraadimise põlgur, võtsin kätte ja proovisin ära. Puhtalt selle pärast, et nädalas oleks vähemalt üks toit, millega 100% pole mingit vingumist. Noh, nii vahelduse mõttes :D 


Nende ülinämmade kotletide tegemiseks läheb sul vaja 1kg hakkliha, keedetud kartulit (5), keedetud peeti (5), Riivitud sibulat (5 spl), muna (5), riivsaia (10 spl), maitseaineid ja praadimiseks õli. Riivsaia on hiljem vaja ka eraldi paneerimiseks.  
Taaskord, tahad rohkem, paned rohkem. Tahad vähem, paned vähem. Simple as that. 

Tunnistan nüüd ausalt ülesse, et kartulit hulka ei pannud. Ma nimelt unustasin alguses ära, et seda vaja on. Aga kell läks juba paljuks ja mul oli vaja tegutseda võimalikult kiiresti. Seega langetasin otsuse, et las see va kartul seekord jääb. Oleks toorest vaja olnud, poleks probleemi. Aga just see keetmine oleks võtnud palju väärtuslikku aega.


Riivi keedetud kartul ja keedetud peet. Võid need ka lihtsalt hästi hästi peeneks hakkida, aga riivimine tundub lihtsam. Eriti kui teed minu moodi: poest ostad valmis kujul keedetud ja riivitud peedi nind kartulit ei pane.
Sega ühte suuremasse kausi või potti kokku kõik kostisosad, seejuures ära unusta sibulat riivida. Mina kasutasin kahte keskmist sibulat. Jälgi, et tainas oleks ühtlane. Vormi kotletid, paneeri riivsaiaga ja prae ära. 


Selleks, et oleks lihtsam kogustega mängida, ütlen ära, et mina sain umbes 35 tükki. Kartulit lisades oleks see number olnud suurem, ilmselgelt. Head isu! 

Kommentaarid