Otse põhisisu juurde

Leivakotletid ja kaerahelbe-pallid singiga

Seekordne nädalamenüü läks kuidagi..kotletiselt. Leivakotletid valisin ise. Juba eelmisse nädalamenüüsse. See oli üks nendest, mille edasi lükkasin. Otsustasin seekord nad võimalikult ruttu ära teha, sest tundusid huvitavad. Ja kaua ikka võib ühte asja edasi lükata. Kuigi ma südamest jälestan kotletide praadimist. Nii tüütult kaua võtab aega. Tahtsin aga siiski kirja panna selle, sest ühes grupis tundus see paljudele huvitav. Mulle endale ka meeldis. Lausa nii palju, et see on vaja vormide nädalamenüüst eraldiseisvasse postitusse :D 

Erinevalt retseptist, lisasin taignasse ka tilli ja riivsaia. Kuigi see peaks olema ette nähtud ainult paneerimiseks. Kahjuks ei seisnud mu pallikesed piisavalt hästi koos ilma selleta. Ilmselt tegin kuskil vea koguseid arvestades, sest nagu ikka, ma ei püsinud retsepti piirides. Ikka juhtub, katki ei jäänud midagi. 


Meheraasu küll tegi alguses nägusid, kui kuulis, et polegi liha sees. Väidetavalt ei peaks see üldse õige kotlet olema. Imelikul kombel said need "valed" kotletid juba sama päeva õhtul otsa... 

Kaerahelbe-pallid singiga (päriselt, nende nimi võiks olla kaerahelbekotletid singiga) valis välja Meheraasu. Tegelikult palusin tal võtta mõne küpsetise või koogikese, aga ta valis need. Ega mul siis muud üle ei jäänudki, kui valmis praadida. Kuigi võtsin pool päeva hoogu ja mõtlesin, kas ikka viitsin. Hea oli, et viitsisin. Pisike oli täiesti pöörane nende järgi. 


Nagu pildilt võib näha, siis läheb vaja kaerahelbeid(200g), piima(1/2liitrit), sibulat(1), hakitud peterselli(1tl), sinki(100g), maitse järgi soola-pipart ja muna(1-2). Tean, tean. Pildil ei ole piima näha, #ups Ka seda on näha, et ma ei kasutanud peterselli. Jätkasin hoopis traditsiooni kasutada kuivatatud tilli. Muna panin samuti rohkem, sest kõike muud läks rohkem. Hiljem lisasin ka riivsaia. Tainas oli nii lödi, lagunes pannil kergesti. Seetõttu otsustasin oma närve säästa ja minna lihtsama vastupanu teed.  Riivsai sidus kenasti kõik kokku ja sai ilma suurema stressita kenasti ära praadida. Igaks juhuks mainin, et sulgudes on välja toodud kogused, mis originaalretseptis olid. 


Kuidas neid valmistada? Vala kaerahelbed üle keeva piimaga ja lase tsutitsuti jahtuda. Lisa juurde hakitud sibul (soovi korral võid seda enne praadida veidi. Mina ise seda vajalikuks ei pidanud), till (petersell), sink, muna ja maitseained. Sega kenasti ühtlaseks, vormi palliks ja prae. Nagu ikka kotletiga tehakse. 

Muidu soovitati seda süüa tomatikastme ja lehtsalatiga, aga mina tegin neid.. ee, ma nüüd tegelikult enam ei mäletagi, mille kõrvale, aga täiesti tavaline õhtusöök oli. Ilmselt oleks neid mõnus niisama ka nosida, aga neljale inimesele õhtusöögi pähe pakkuda ilma muu söögita, poleks olnud eriti tark otsus. Ma arvan, et vähemalt üks meist oleks sellest kogusest, mis tuli, lihtsalt nälga jäänud. Nagu juba eespool mainisin, ma südamest jälestan kotletide praadimist. Isegi läks paar tundi, et ühele poole saada. Praegu isegi ei taha mõelda palju oleks aega läinud, kui oleks pidanud tegema nii suure koguse, et terve pere oleks ainult nendest kõhu täis saanud :D 

Kommentaarid