Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #10: kartuli-küüslauguvorm

Kui laupäeval sõbrad külla tulid, olid nad kõik rohkemal või vähemal määral jalutada saanud. See on see meeldiv asi, kui sõltud bussidest. Kuna kõigil olid kõhud tühjad, kraamisin oma potid, pannid ja muud ained välja ja hakkasin süüa tegema. Lõpliku otsuse lasin neil teha ning õnnelikuks osutus kartuli-küüslauguvorm. 


Selle jaoks, et vormi teha, on vaja kartuleid, küüslauku (meil läks, kui õigesti mäletan, kokku 10 küünt), 3dl kohvikoort ja maitseaineid. Kuna viimasel ajal olen igale poole, kus vähegi võimalik lisanud ka sibulat, ei olnud seegi vorm erand. 

Alustuseks koori ja tükelda kartulid. Siinkohal vali ise, kas teed kuubikud või hoopis viilutad. Toimib mõlemat pidi. Kuigi tehes eriti õhukesed viilud, valmib ilmselt kiiremini. Ahjuvormi läheb esimeseks kihiks kartul, selle peale küüslauk, sibul ja maitseained. Siis jälle kartulid, küüslauk, sibul, maitseained, jätka, kuni sul on vorm täis või piisav kogus. Kõige peale peaks jääma kartulikiht. Vorm vala üle kohvikoorega. Kui tahad, et pealmine kiht muutuks krõbedaks, võid selle määrida üle õliga. Ideepoolest peaks vorm olema ahjus 180kraadi juures 45 minutit. Minu katsetus aga näitas, et tegelikult kulus aega poole rohkem. Ehk siis küpseta lihtsalt nii kaua, kuni kartul on valmis saanud. 


NB! Kartuli-küüslauguvormi kõrvale sobib väga hästi pakkuda näiteks kala või liha. 
NB! Kihtide vahele võib panna ka tomateid või hakkliha. Lähene loovalt ning vastavalt oma maitsemeeltele. 
NB! Ahjuvorm jääb eriti hea, kui teed selle valmis eelmisel päeval. Siis saab koor kenasti ära tahkuda. Samas ei olnud maitsel häda ka kohe süües. Hoolimata sellest, et koor oli vedel. 

Kommentaarid