Otse põhisisu juurde

Mustsõstra-kohupiimakook

Nädala sees juhtus selline imelugu, et ühel hommikul tundsin, et tahaks kooki teha. Okei, see ei ole oluline, et kohupiima viimane taks hakkas kukkuma ja naaatuke nagu hakkas kiireks minema. Piimatooted on selline kraam, mille säilivusajaga ma eriti nagu ei taha jamada. Eespool mainitud ime oli see, et ma ei oodanud Meheraasu kojujõudmist, vaid tegin kenasti Pisikesega koos. 


Selle koogiga oli lõpuks selline lugu, et...esiteks sain üsna ruttu aru, et ahjuvorm jääb liiga suureks. Väiksemat koogivormi mul endal ei ole kodus ja teisele poolele otsima ka ei viitsinud minna, kuigi ma korra vist olen seal silmanud küll ühte. Pisikest pärast tuppa tagasi saada oleks olnud räigem ettevõtmine, seega pidin muu lahenduse leidma. Jah, ideepoolest oleks saanud lihtsalt koguseid suurendada, aga kuna see oli minu esimene selline katsetus, otsustasin mitte riskida. Lõpuks kasutasin üht kaussi. Muidu oli kõik ilus ja kena, ainult üks pisike probleemike. Kook jäi ju ka kausikujuliseks. Muidu otseselt ei olekski nagu mure olnud, aga näiteks ilusat pilti oli pea võimatu saada. Olgu, ma lõpuks enam ei üritanudki :D Ühesõnaga, kuna koogitükk ikkagi vajus oma esialgsest kujust välja, ei olnud see silmale kõige ilusam vaade. 

Taigna tegemiseks on vaja 100g võid, 2,5dl jahu ja 1 muna. Täidiseks 600g kohupiima, 2 muna, 2sl suhkrut, 3tl vanillisuhkrut ja 3dl mustsõstraid (või muid marju). 

Põhja tegemist alusta sellega, et sulatad või. Seejärel sega see jahu ja munaga ning tee ühtlane tainas. Suru tainas koogivormi (või kausi) põhja ja äärtele. Proovi teha nii, et põhi oleks enam-vähem ühepaksune igalt poolt. Nüüd on paras aeg teha täidis. Selle jaoks pane kokku kohupiim, munad, suhkur, vanillisuhkur ning marjad. Sega hoolikalt ning vala see taignapõhjale. Küpset 200kraadises ahjus 30 minutit. 


NB! Kindlasti lase koogil veidi aega tahkuda enne, kui sööma hakkad. Veel parem oleks, kui ta saaks lausa külmikus taheneda paar tundi, sest muidu on olukord vedel. Ülemisel pildil on kook paar tundi lihtsalt laual seisnud ja sisu oli ikka veidi ujuv. Alumisel pildil oli ta mõned tunnid seisnud külmikus ja kenasti tahkunud. 
NB! Mustsõstarde asemel võid kasutada ka muid marju. Näiteks mustikaid või maasikaid. 

Kommentaarid