Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #10: kiire ja lihtne sibulasupp

Meheraasu on mitu korda öelnud, et võiksin teha sibulasuppi. Minu senine reaktsioon oli lihtsalt meh. No kurat, mis pagana sibulasupp? Aeg läks mööda ja kuhugi kuklasse ikka jäi tiksuma see sibulasupi soov. Mingil hetkel tõstsin selle virna, millest valin, mida teha. Nüüd kui viimati otsuseid tegin, mõtlesin, et pekki kah. 
Just in case valisin päeva, kui sõbranna grillima tahtis hakata ja ise muffineid tegin. Vähemalt teadsin, et saan kõhu muust kraamist ka täis süüa, mitte ei sõltu supist :D 

Tahad proovida? Lippa poodi ja too endale 4 suurt sibulat, veidi võid/õli, jahu (supile kulub 2spl) ja pakk riivjuustu. Kui soovid võid lisada ka puljongikuubiku. 

Alustuseks koori ja haki sibul ning prae seda poti põhjas võis/õlis kuni värv muutub pruunikaks. Seejärel lisa jahu ja sega korralikult läbi. Soovitatav oleks mitte lasta kõrbema. Nüüd on paras aeg lisada vett. Nii umbes 1-1,5 liitrit. Mina panin oma neljale, pigem väiksele sibulale, liitri ja supp jäi parajalt paks. Või vedel, vahet pole mispidi vaadata. Kui tahad lisada puljongikuubiku ka, siis just nüüd on õige hetk. Lase supp kenasti keema. Minut paar võib ta seal kenasti podiseda ja nüüd supsata sisse pakk riivjuustu. Supp on valmis, kui juust on sulanud. 


NB! Sibula kogus ei pea tingimata olema neli suurt või väikest. Kasuta nii palju ja nii suuri, kui sulle sobilik on. 
NB2! Ka juustu võid lisada rohkem/vähem, kui üks pakk. Oleneb, kui suur juustusõber oled. 
NB3! Supi juurde sobivad hästi ka krutoonid. 

Muide! Maitse ei olnudki nii halb, kui ma oma peas ette kujutasin. Mis kõige tähtsam, mu väike sibulasõber sai vist vahelduseks sibulast isu täis :D 

Kommentaarid