Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #9: oasupp ja järjekordne kartulipudru

Kuigi nüüd otsustasin hakata eraldi kirjutama, siis need kaks toitu lähevad veel omavahel siiski kenasti kokku. Mitte seetõttu, et nad kuidagi omavahel seotud oleksid, aga "nädala" alguses ma veel ei mõelnud formaadimuutuse peale ja eraldi oleksid need postitused väga nirud tulnud. 

Alustan rõõmsalt supiga. Ma ei ole varem oasuppi teinud. Või üldse eriti ubasid kuskil kasutanud. Korra või paar on olnud aedube toidus, aga see on tavaliselt kaasa toonud palju..kriitikat. Seekord kiitis maja suurim kriitik kahe suupoolega ubasid matsutades, miks neid siin sees nii vähe on. Samas see, kes kõike sööb oleks tahtnud mind ubadega ainult loopida :D Saa siis neist lastest aru, eks. 


Selle supi jaoks peaksid koju varuma 400g hakkliha, 1 sibula, 2 küüslauguküünt, puljongikuubiku, vähemalt 1 purgi konservube soolvees, vähemalt 1 purgi purustatud tomateid, natuke makarone, paki külmutatud aedube ja maitseaineid. 

Alustuseks pruunista potipõhjas hakkliha koos sibula ja küüslauguga, maitsesta. Seejärel vala juurde konservoad, tomatid, vesi ja puljongikuubik. Ära unusta purgiube ja tomateid ennem nõrutada. Konservvedelikku ei ole supi sisse vaja. Lase keema. Nüüd lisa juurde ka külmutatud aedoad. Keeda nad poolpehmeks ja seejärel lisa makaron. Keeda, kuni makaron on valmis. Vajadusel maitsesta veel. 

NB! Maitsestamiseks sobib hästi, lisaks soola-pipra kombole, ka tüümian. 

Nüüd siis teise toidu juurde. Ma tegelikult juba eelmise satsiga lubasin, et lõpetan selle kartulipudru jama ükskord juba ära, aga no ei saa. Mulle meeldib, lastele meeldib. Noh, enamasti meeldib. Ja kui jälle üks versioon mulle näppu hakkas, siis ega muud üle ei jäänudki, kui ette võtta. 


Selle versiooni jaoks on vaja: kartulit, 200ml kohvikoort, 200ml piima, üks pakk riivjuustu, natuke sinki, 1-2 sibulat, puljongikuubik, maitseained ja soovi korral kaunistamiseks maitserohelist. 

Võib eeldada, et mina ei kaunistanud. Keegi ei minestanud selle brutaalse muutuse üle, vist ei märganud :D

Alustuseks koori ja tükelda kartulid. Mida väiksemad tükid teed, seda kiiremini nad keevad, aga ega erilist vahet otseselt ei ole. Lisa potti ka tükeldatud sibul. Kui kartulid on valmis, vala vesi ära. Lisa potti korralik kogus võid, piim ja kohvikoor. Samuti lisa tükeldatud sink ja riivjuust. Kui eelistad praetud sinki, siis võid seda teha. Mina isiklikult eelistasin ilma praadimata. Kui kõik komponendid on potis, püreesta kogu kupatus ära ja naudi!

Kommentaarid