Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #9: laisa päeva kartulipada

Ma tegelikult ei osanud sellele üldse nime panna. Hautis ta nagu ei ole, pada on ka kuidagi imelik kirjutada. Samas lihtsalt kartulitoit oleks veel imelikum kirjutada :D Miks just laisa päeva? See lihtsalt valmib kiirelt, ei nõua väga pikka ettevalmistusaega ja üleüldse oli kõige aeganõudvam osa kartuli koorimine ja tükeldamine. 

Kuigi toit valmib kiirelt, ei kannata selle all maitse absoluutselt. Nendest kogustest, mis allpool kirja panen, saab teha ühe mõnusa potitäie. Vaja on 12 kartulit, pakk viinereid, 1 sibulat, karp kirsstomateid, tsutike pitsamaitseainet, soola ja puljongikuubikut. 


Alustuseks koori ja tükelda kartul. Pane see soolaga maitsestatud vette keema, lisa ka puljongikuubik. Järgmisena tükelda kirsstomatid, lisa potti. Tükelda ka sibul ja viinerid ning pane samuti potti. Maitsesta soola ja pitsamaitseainega. Või kasuta teisi endale meelepäraseid maitseained/maitsetaimi. 

Lase toidul pliidil podiseda nii kaua, kuni kartul pehmeks saab. Seejärel kurna ja vajadusel maitsesta veel korra. 

Muide, see maitseb eriti hästi, kui panna peale ketšupit või grillkastet. Mina panin enda portsule peale BBQ-mustsõstrakastet ja maitse oli vägagi meeldiv!

Noh, oli ju lihtne!? :D 

Kommentaarid