Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #12: piima-aedviljasupp

Sedagi suppi olen varasemalt juba vähemalt korra kirja pannud. Kuna see on aga pikkades nädalamenüüdes, siis ei hakka hetkel otsima, kas oli täpselt samasugune või mitte. Ega eriti vahet ei ole ka. Nii, eraldi, on seda kindlasti mitu korda mugavam ülesse leida. Muidu tegin siin vahepeal tavalist makaroniga piimasuppi ka, aga leidsin pole nagu erilist mõtet seda keeda-makaron-lisa-piim juttu kirja panna :D Meheraasu oli muidu selle üle tookord väga õnnelik, sest sama kaua, kui tema lubas kaneelisaiu teha, lubasin mina piimasuppi keeta. Seega meie peres sai ühe "nädala" jooksul täidetud kõik toidualased lubadused :D


Nüüd aga aedvilja piimasupi juurde. Selle jaoks oleks vaja üks väike kapsapea, pakk külmutatud herneid, 5 kartulit, 3-4 porgandit, tunde järgi piima, karp sulatatud juustu, maitseaineid, tilli, peterselli ja puljongikuubikut. Sulatatud juustu juures ei ole oluline, kas tegu on naturaalse või maitsega juustuga. Ühtmoodi mõnusalt sobivad nad kõik. Ka kapsa, kartuli ja porgandi kogused ei ole kivisse raiutud. Ma lihtsalt ei oska väikest kogust suppi keeta :D Tõele au andes, kapsast oleksin võinud vähem panna, aga no ei meeldi, kui jääb mingi väike osa lihtsalt külmkappi vedelema. 

Ega valmistamise juures midagi keerulist ei ole. Tükelda kapsas, kartul ja porgand ning pane need vähese veega keema. Piisav kogus on siis, kui juurviljad on õrnalt veega kaetud. Kapsast tuleb vedelikku juurde, seega ei tasu üle doseerida. Lisa ka puljongikuubik, maitseained, till ja petersell. Kui porgand on veel õige pisut krõmps, pane juurde herned ja piim. Lase supp keema. Seejärel sega hulka sulatatud juust. Supp on valmis siis, kui kõik koostisosad on pehmed ning juust kenasti sulanud. Soovitan hoolikalt vaadata, et juust ikkagi oleks sulanud. Kipub sunnik tükki jääma veidi ja vajab tegelikult üksjagu segamist, et kõik ilus jääks. 

Kommentaarid