Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #12: aedvilja-bolognese

Otsustasin seegi kord natukene piildu kastmemaailma. Kui eelmisel ringil valisin hakklihabolognese, siis sellel korral proovisin kätt aedvilja-bolognesega. Kõrvale kena suts keedetud kartuleid. Kuigi sobivad ka makaronid, muud pastalised või hoopiski riis. Valik on lai. 


Kastmeteoks on vaja ühte sibulat, kahte porgandit, veidi rohelist sibulat, ühte suvikõrvitsat, üks purk purustatud tomateid (mina kasutasin basiilikuga varianti), maitse järgi tšillikastet või ketšupit, üks väike karp šampinjone, kaks küüslauguküünt ja maitseaineid. Soovi korral ka puljongikuubik. 

Alustuseks koori ja tükelda sibul, küüslauk, porgand, suvikõrvits ja šampinjonid. Prae neid veidi aega keskmisel kuumusel õlis. Siis lisa veidi vett ning purustatud tomatid, tšillikaste (ja puljongikuubik). Ära unusta maitseaineid! Kasutasin soola, pipart ja tilli. Kui kaste on keema läinud, lõika peale ka rohelist sibulat. Hoia kastet pliidil, kuni köögiviljad on pehmed. 

Kommentaarid