Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #11: hakklihabolognese valgete ubadega

Ma olen järjest rohkem üritanud avastada erinevaid kastmevariante. Ei jõua lõputult neid ahjuvorme vorpida. Selline hea vaheldus. Nagu teeks miskit süüa, samas nagu ei tee ka eksole :D Ma nüüd täpselt enam ei mäletagi, mida kõrvale tegin. Kaks varianti on, kas makaron või kartul, äkki oli siis kartul? Ega tegelikult väga vahet ei olegi, sobib ta mõlema juurde nii kui nii. 


Kastme tegemiseks on vaja pakk hakkliha, purk valgeid konservube, purk purustatud tomateid (võid ka lihtsalt (kirss)tomateid tükeldada, aga enda elu lihtsustamiseks on purustatud tomatid hea variant), veidi vett, 1-2 sibulat, veidi õli, 2-3 küüslauguküünt, veidi tšillikastet (või törts ketšupit), maitseaineid. Soovi korral võid panna ka paprikat ning puljongikuubiku. 

Alusta valmistamist sellest, et praed õlis läbi hakkliha koos tükeldatud sibula ja küüslauguga. Lisa ka maitseained. Mida ühtlasemate tükkidena jääb hakkliha, seda mugavam on süüa, samas ei ole vaja nüüd väga täpselt ühesuuruseid tükikesi taga ajada. Kui hakkliha on praetud, lisa veidi vett ning seejärel konservoad ja purustatud tomatid. Pane hulka ka tšillikastet/ketšupit. Priiskama ei pea, aga hea maitse annab küll. Lisa veel vett ning lase podiseda umbes 15 minutit. Vett lisades vaata, et kaste liiga vedelaks ei muutuks. 

Kommentaarid