Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #11: makaron peedi ja riivjuustuga

Ma olen taaskord jõudnud selleni, et tekkis üks pikem paus. Seekord küll mitte seetõttu, et mingi masenduslaine oleks üle käinud, aga oli palju muid asju, mis tahtsid tegemist. Palju asju on veel plaanides, aga eks ma pean õppima paremini oma aega jagama. Ehk tuleks kasuks mingisuguse päevaplaani tegemine? Samas ma üldse ei oska sellistest kavadest kinni pidada.

Aga minnes nüüd asja juurde, siis menüü teiseks roaks osutus makaronid peedi ja riivjuustuga. Ise naersin, et sellised asjad toimuvad siis, kui kohtuva makarone paluv mees ja jahuplönne mitte tahtev naine. Ellu ma jäin, sest olgem ausad, seekord tuli peedi maitse rohkem esile, kui jahu :D Kuigi mingi aeg mõtlesin, et jätaks üldse pastalaadsed toidu välja, siis sain üsna ruttu aru, kuidas ülejäänud ilma ei funktsioneeri. Korra-kaks nädala jooksul teen ja kõik on õnnelikud, vähemalt nendel päevadel :D 

Vaja on, üllatus-üllatus, makaroni, peeti, riivjuustu. 4 küüslauguküünt, maitseaineid ja puljongikuubikut. Makaronikogus võta vastavalt enda vajadustele, sama kehtib ka riivjuustu ja peedi kohta. 

Alustuseks keeda makaron (või spagetid) soola ja puljongikuubikuga maitsestatud vees pehmeks. Samasse potti lisa ka küüslauk (juhul, kui sa just ei kasuta toorest peeti. Sellisel juhul läheb küüslauk koos peediga pannile). Kurna. Mina kasutasin juba valmis keedetud ja riivitud peeti, seega läks edasine väga lihtsalt. Lisasin makaronile paki riivitud peeti ja paki riivjuustu, segasin läbi ja valmis see õhtusöök oligi. 


Nüüd tuleb see osa, mida peaksid tegema juhul, kui kasutad toorest peeti. Haki küüslauk, prae kergelt pannil läbi. Lisa peale riivitud peet ning kuumuta, kuni see on söömiskõlbulik. Raputa peale riivjuust, ning vala makaronidele ja sega läbi. Kui sul on suur pann, võid spagetid läbisegamiseks ka pannile valada ning kõiki koostisosi veel veidi kuumutada. 

Kommentaarid