Otse põhisisu juurde

Porgandikook ehk väike retk lapsepõlve

Kui ma retseptikastis tuulasin, nägin porgandikooki. Vaatasin üht ja teistpidi ning meelde tuli, kuidas vanaema kunagi tegi seda. See oli nii-iiiiii hea. Ja ma tahtsin ka proovida. Eriti arvestades fakti, et viimane kord sõin seda umbes miljon aastat tagasi. Tõsi, see ei olnud päris selline. Vanaema omal ei olnud kunagi kakaokreemi peal ja mul on mingi mälestus sellest, et porgand ei olnud taigna sisse segatud. Küll aga oli koogi maitse täpselt selline nagu ma mäletasin. Esimene amps oli täielik lapsepõlv!


Mida ja kui palju vanaema koogi sisse pani, ma ei tea. Küll aga tean, et sellesse kooki läks 2 suurt riivitud porgandit (või siis 5 klaasi), 2 klaasi suhkrut, 3 klaasi jahu, 4 muna, 2 supilusikatäit küpsetuspulbrit ning piima. Piima kogust ma täpselt ei tea, sest lisasin seda tunde järgi. Alguses jäi tainas selline, et segada seda ei andnud. See oli ka põhjus, miks vedelikku juurde panin. Mis ma ikka hakkan peale taignaga, mis üldse koostööd ei taha teha. Piima lisades tuleks jälgida, et tainas liiga vedelaks ei muutuks. 
Kakaokreemi, või siis peenemalt öeldes, glasuuri jaoks läheb vaja 3 sl suhkrut, 3 sl kakaopulbrit ja 10 sl hapukoort. 

Alustuseks klopi lahti munad. Päris ära vahustama ei pea, aga selline korralik läbisegamine. Lisa suhkur, jahu ja küpsetuspulber. Viimasena lisa porgand, ning kui ka sulle tundub, et tainas on paks, pane julgelt piima juurde. Sega korralikult läbi ja pane ahjuvormi või ahjuplaadile. Küpseta 35 minutit 175kraadi juures. Enne kakaokreemi pealepanekut lase koogil maha jahtuda. 


Mulle tundus alguses, et antud kogustest tuleb tainast liiga vähe. Ka plaadile pannes tundus, et asi ei saa õige olla. Plaadi põhjas oli ainult õige õrn kiht ja otsustasin, et lükkan kogu taigna ainult poolele plaadile. Minu mure koogi pärast lahenes aga õige peatselt, sest ahjus toimus kerkimine ja liikumine ning lõpuks oli mul korralik plaaditäis kooki. Tegelikult oleks mulle meeldinud pigem väheke...paksem kook, aga kahjuks tulin liiga hilja selle peale, et panna hoopis ahjuvormi. Pole hullu, järgmine kord on võimalik teisiti teha ja vaadata, kas olen siis rohkem rahul. 

Kommentaarid