Otse põhisisu juurde

Üks eriti magus juustukook

Ausalt, see oli vist kõige kiirem kook, mis kunagi teinud olen. Ei mingit küpsetamist, ahjuga jauramist. Ainus vaev oli külmkappi ruumi tekitamine, et mu pann sinna ära mahuks. Jah, lugesid õigesti. Pann, sest mul ei ole koogivormi :D Seekord tundus, et ükski kauss ka ei sobiks. Seega leidsin teise lahenduse. Õnneks jõudis paar päeva varem minuni üks sirge ja sileda põhjaga pann, mis muidu näeks välja nagu koogivorm. Ainus erinevus on see, et saba on taga. Isegi läbimõõt on sama, mis tavaliselt koogivormil! 


Selle eriti magusa ja maitsva juustukoogi tegemiseks on vaja imevähe asju! 150g müslit, 400g toorjuustu, 370g kreeka jogurtit (mina kasutasin maitsestamata versiooni) ja 300g piimašokolaadi. Kui soovid võid pärast kooki kaunistada ka erinevate marjadega, või minupoolest kasvõi moosiga. Ka mandlilaastud võivad seal peal kenad välja näha. 

Alustuseks võta oma vorm(ilaadne toode) ja pane sinna sisse küpsetuspaber. Seejärel kata vormi põhi müsliga, hulluks ei tasu minna, vaid põhi peaks olema kergelt kaetud. Paberit ei tohiks alt näha olla, samas ei tasuks ka 5cm müslit sinna valada. Järgmiseks etapiks on toorjuustu ja jogurti kokku segamine. Siin peaksid alustama sellest, et segad toorjuustu läbi ja alles seejärel lisad kreeka jogurti. Sulata ka šokolaad ning lisa seegi toorjuustusegu hulka. Viimasena lisa juurde veel veidi müslit. Sega kenasti ühtlaseks. Kui toorjuust ei ole toasoe, võib tema käsitlemine veidi kauem aega võtta. Lõpetuseks vala segu vormi müslipuru peale ning pane paariks tunniks külmkappi tahenema. Kui soovid, võid kaunistada. 
Muide, ma pean ütlema, et mida kauem kook seisab külmikus, seda paremini ta maitseb! 


NB! Mina kasutasin šokolaaditükkidega müslit. Samas arvan, et siia sobib ideaalselt ka mõni muu müslivariant. 
NB! Kui soovid, võid lisada ka törtsu vanillisuhkurt või tavalist suhkurt. Aga hoiatan, et kook tuleb niigi magus. 

Kommentaarid